Tapwater cv-ketel

Huttekearl

  • #1
We hebben een boiler van 120 liter geplaatst op de zolder voor het douche gedeelte en tevens voor de keuken. Hierbij het ik het warme tapwater bij de cv-ketel volledig afgedopt/afgesloten nu vraag ik me toch af of dit maar zo kan wat betreft de werking van de ketel en moet je dan ook het koudwater afdoppen of wat is hier de juiste handeling in?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan de leidingen niet afdoppen de druk in het tapsysteem kan dan te hoog worden.
Je zal eerst moeten kijken of je ketel geschikt is voor solo bedrijf.
Als dat kan dan kan je de koude aanvoer en de afgaande ww leiding afkappen en de aansluiting gewoon open laten zodat het vocht eruit kan, eventueel een propje katoen oid in de uiteinden doen zodat er geen rommel in kan komen.
 

Huttekearl

  • #3
We hebben de Atag i28CZ/cw4 het warm tapwater gedeelte heb ik uitgeschakeld naar mijn idee foto bijgevoegd is dit voldoende of moet het zo afsluiten wat u hierboven heb beschreven of kan ik nu de koudwater toevoer aangesloten houden en de warmwatertoevoer afdoppen foto voeg ik bij.
Alvast bedankt voor jullie reacties

B4F27992-0D59-433D-A2C6-3BDFF8A035EC.jpeg F3F0331C-1566-415B-9763-3FD6D96F2BE1.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Op deE manier heb je dus een dode leiding en dus een legionella bron.
Installatie technisch is er zo niets mis mee, beveiliging blijft zo in werking maar gezondheidstechnisch kan het zo niet.
Ik zou de koudwater aansluiting verplaatsen naar de boiler en de warme vanaf de boiler koppelen op de aansluiting van we uit de ketel en dan de gehele ketel watervoorziening eraf.

1 beter voor de gezondheid .
2 geen kans op lekkage van sanitairwater.
3 geen kans op problemen door inlaatcombinatie onder de ketel.
 

Huttekearl

  • #5
Ok begrijp wat u bedoelt alleen de boiler staat op de zolder en de ketel heeft de vorige bewoner verplaatst naar beneden in de aanbouw/keuken helaas dus de aanvoer en het warme tapwater zal ergens door de vloer of plafond lopen en is dan ook niet direct af te koppelen heb anders dan geen water meer in de keuken dus blijf dan toch met stukken leidingen zitten die ongebruikt blijven. Is het misschien een idee om bij de ketel maar wat omslachtiger manier om de ketel volledig af te koppelen en de koude plus warme leiding te voorzien van een tapkraan en deze van tijd tot tijd even te laten doorspoelen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Dat zou dan idd een oplossing zijn.
 

Huttekearl

  • #7
Dus wanneer ik het goed begrijp is de inlaatcombinatie bij een combiketel alleen voor het warmwater tap tapgedeelte en is zo’n combiketel voorzien van een kleine boiler en heeft dit geen functie bij het cv/ gedeelte.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Ja
 

Huttekearl

  • #9
Bedankt voor jou mening/reactie’s groet Marcel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu