Pendelende cv ketel bij tapwater.

Gsr

  • #1
Goedemorgen,
Ik heb een intergas HReco 36,als we douchen kwam ik er onlangs achter dat de ketel constant aan en uit schakelt. Als ik de wastafelkraan volle kracht open zet heeft ie dit niet heb de thermostatische mengkraan al vernieuwd leek wel iets beter. Volgende wat ik gedaan heb is mijn waterbesparende douchekop zodanig behandeld dat hij niet meer waterbesparend is mijn tapwatertemperatuur heb ik naar 55gr teruggeschroefd en nu blijft de cv mooi rustig branden zoals het hoort. Word de kraan op half gezet gaat hij meteen weer pendelen ,neem aan dat dit niet zo hoort. Volgens mij kan de ketel zijn vermogen niet kwijt zodat hij de ketel dan maar uitschakelt. CV vermogen heb ik teruggezet naar 40 standaard is 60%
Mijn vraag is kan ik nog iets veranderen of afstellen waardoor ik toch een waterbesparende douchekop kan gebruiken of de kraan op halve kracht kan zetten indien nodig?
vr gr Alf
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
de ketel levert een minimaal vermogen, lager dan dit kan hij niet en zal dan aan uit gaan.
zou hij dit niet doen word de temperatuur te hoog.
het cv vermogen heeft niks te maken met het tapwater gebeuren, dit is het vermogen in verwarmings bedrijf
 

Gsr

  • #3
oke bedankt voor de reactie. dus als de ketel tijdens het douchen constant aan en uit gaat is geen probleem? Ik neem aan dat dit ook niet gunstig is voor het gasverbruik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu