Cv ketel Nefit Proline 2015 blijft continue tapwater verwarmen

marc0308

 • #1
Een maand geleden heeft een bedrijf onze badkamer gerenoveerd.Daarbij zijn ook leidingen verlegd.
Na oplevering en weer in gebruik stellen cv ketel blijft deze continu tapwater verwarmen (kraantje in het display). Niet gewenst in deze tijd met dure gasprijzen. Er zijn 2 onafhankelijk van elkaar installateurs komen kijken en beiden geconstateerd dat de ketel in orde is ( tapsensor?) Er zou een lekkage zijn... Aannemer heeft daarop volgend een lektest laten uitvoeren door een erkend bedrijf en de leidingen onder druk gezet, de druk viel niet weg waardoor lekkage is uitgesloten en Aannemer zegt dat zij het niet veroorzaakt hebben maar het probleem in de ketel zit. Ondertussen lopen de rekeningen op en weten we nog steeds niet wat het probleem is. Nu moeten we telkens de kraan bij de ketel dichtdraaien en open draaien als er iemand wil douchen, niet ideaal natuurlijk. Wat kan het probleem zijn? Beide installateurs verwijzen naar de Aannemer en brengen meteen kosten in rekening als ze moeten langs komen 1,5 uur €160,00 en niets opgelost..
Ik hoop dat hier iemand kan vertellen wat het kan zijn. Met de verwarming is niets mis.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #2
als u de inlaatcombinatie onder de ketel dichtzet stopt deze dan met tapwater vraag? zoja is er ergens iets waar warmwater weg kan lopen
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #3
Zo is dat, er is iets niet in orde met de waterleidingen. En goede monteur moet daar wel uitkomen.
 

marc0308

 • #4
Ja als we het kraantje dichtdraaien dan stopt het want de toevoer is dan natuurlijk afgesloten. Toch iets met de leidingen.. ja dat is ook wat wij vermoeden. Alleen wil de Aannemer er zelf niets van weten... ik maak even een foto van wat ik dichtdraai om de vraag te stoppen.

1670154780154706589017204691293.jpg 1670154852488643681161397716407.jpg 16701549339935987674782089882623.jpg
 

marc0308

 • #5
En een foto van de situatie + als hij water wil verwarmen direct als ik de kraan openzet.
 

marc0308

 • #6
De leidingen zijn afgeperst en er was geen drukverlies dus geen lekkage is vastgesteld. Wat kan er dan mis zijn met de leidingen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #7
Ergens een kortsluiting tussen de warm water en koud water leidingen of iets dergelijks. Blijft de warmwater leiding onder de ketel ook altijd warm?
 

Auto-Geen

 • #8
Wat zegt de koud water meter, als ie stil staat is er geen lekkage en moet het in de ketel gezocht worden.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #9
als de tapwatervraag stopt bij dichtsraaien inlaatcombinatie dan detecteerd de ketel juist en zal er ergens warmwater heen kunnen lopen dmv een lekkage of warm en koud aan elkaar, maar idd kijken of de watermeter langzaam blijft draaien zoja is er ergens lekkage
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #10
Vaak een probleem dat een van de keerkleppen blijven hangen in een thermostaat kraan door vuil uit de leidingen. Door ieder gebruik van water zal de ketel dit merken in de vorm van een stroming als warmtap watervraag en zal kortstondig aan gaan. Controleer de keerkleppen van de kranen maar eens.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #11
Meestal is het probleem dan weg als je de thermostaatkraan op koud zet.
 

Hans de L

 • #12
Ik denk dat De loodgieter voor de koelkast gaat!

Omdat er mogelijk de terugslagkleppen in zo'n thermostatische douche/badkraan niet meer goed afsluiten, krijg je een ongewenste stroming van de warmwaterkant over die kraan naar de koude kant.

Trek de WC maar eens door, en kijk wat er gebeurt...
 

marc0308

 • #13
Wat bedoel je precies met de wc, wat zou er dan moeten gebeuren? Het kraantje voor water staat nu steeds dicht omdat de cv ketel anders blijft aanslaan. Moet ik die nu eerst open draaien en dan de wc doortrekken? En waar moeten we dan het probleem gaan zoeken? Bij de leidingen of de ketel. En ligt het aan de verbouwing (want eerst was dit probleem er helemaal niet).+ alle kranen in de badkamer zijn nu nieuw..verder hebben we geen warmwater aansluitingen. In de keuken hebben we namelijk een boiler.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #14
Je moet eerst eens goed lezen wat er allemaal geschreven hebben.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #15
Als je de douchethermostaatkraan op koud zet, dus alleen de thermostaat op koud kijk eens wat er dan gebeurt.
 

marc0308

 • #16
Dat heb ik gedaan..er staat vanalles. De meter draait i.i g. niet als de watertoevoer is stopgezet. Er sijpelt dus geen water ergens weg. Dat is al getest.
We kijken wel wie het uiteindelijk wel op kan lossen... bedankt voor alle info.
 

marc0308

 • #17
@ the headhunter, dat gaan we ook nog even testen. Kijken wat daaruit komt. Bedankt!
 

marc0308

 • #18
@ the Headhunter, zojuist geprobeerd: thermostaat kraan van douche en wastafel op koud gezet. Kraan bij ketel toen open gezet en na 10 sec sloeg de ketel al aan... helaas.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #19
je moet de watertoevoer naar de ketel open laten staan en zorgen dat er nergens een kraan druppelt of gebruikt wordt en dan de watermeter nazien of deze langzaam draait als dit zo is lekkage
 

marc0308

 • #20
Hebben we al eerder getest, watermeter loopt niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu