Tactiek bij garagevloer verven

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Hallo,

Ik heb de wanden van mijn garage netjes gewit en nu is de vloer ( 25 m2)aan de beurt. Ik doe het in 2-en, omdat ik veel spullen erin heb staan die ik zolang nergens anders kwijt kan.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? De wanden moeten niet grijs gespetterd worden door de roller (die geeft altijd van die fijne druppeltjes tijdens het rollen) en de overgang van vloer naar muur wil ik zo strak mogelijk houden. Nu kan ik de muur wel afplakken onderaan, maar hoe krijg ik het tape nog weg als ik al een paar m2 geverft heb, je kunt namelijk niet over de natte verf heen gaan lopen en de afplaktape moet je altijd gelijk verwijderen.
 

Pepjo

  • #2
Eerst een U-vorm langs de muren verven, afplak weghalen en dan het middenvlak opvullen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Pepjo schreef:
Eerst een U-vorm langs de muren verven, afplak weghalen en dan het middenvlak opvullen.
Daar dacht ik ook al aan, maar je moet toch altijd nat op nat verven? Zou de verf aan het begin van de u dan niet al zijn opgedroogd?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Welke verf wilt u gebruiken ?
Bij twee-componentenverf zal het lastig zo niet onmogelijk zijn.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik gebruik betonverf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Doe een hechtproef met het te gebruiken tape op de muren. Laat de tape weer makkelijk los zonder de muurverf mee te nemen, plak dan de onderkant niet af maar ca. 50 cm hoger door kranten te gebruiken om spetters tegen te gaan. Laat de kranten ca 1 cm vrij van de vloer.

Je kunt de tape met de kranten dan verwijderen zodra je over de vloer kunt lopen. Het is een misverstand dat tape direct weer verwijderd moet worden. De problemen komen voornamelijk door te lang laten zitten - meerdere dagen - en de verf die zich er inmiddels flink aan gehecht heeft.

Er bestaan ook rollers de spettervrij zijn. De nemen veel verf op en staan dit heel gelijkmatig weer af.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Is het niet gewoon zo dat als een roller begint te spetteren dat je dan gewoon je roller rustiger moet bewegen?

Ik heb tenminste de hele garagevloer mosgroen geschildert met betonverf, maar geen spatje tegen de wand en dan had ik de verf ook nog extra verdunt zodat het beter in de toplaag kon dringen en er niet alleen bovenop zou liggen.

suc6

Gerrit Bakker
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Kees de schilder schreef:
Het is een misverstand dat tape direct weer verwijderd moet worden. De problemen komen voornamelijk door te lang laten zitten - meerdere dagen - en de verf die zich er inmiddels flink aan gehecht heeft.
Ik dacht altijd dat je de tape gelijk moest verwijderen omdat anders de verf alsnog onder de tape doorloopt (en je dus geen strakke, rechte overgang hebt).
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Dit is afhankelijk van de tape die u gebruikt en de ondergrond. Op een poreuze ondergrond zal de verf er sneller onder kruipen dan op een volkomen gladde.

U kunt ook de randen eerst "besnijden" met de kwast en daarna de vlakken invullen met een niet spattende roller. ( Zie ook hierboven GerritB ). Dit bespaart u een hoop afplakken maar vereist wel een vaste hand.

Algemene praktijktip: indien de tape de neiging heeft om de verf mee te trekken, snij dan eerst met een hobbymes de overgangsrand in zodat de vers opgebrachte verf is gescheiden van de tape. U kunt dan de tape lostrekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu