Kringen na bijwerken plafond

Jan2904

  • #1
Vandaag heb ik geprobeerd mijn plafond bij te werken vanwege kleine schades door naar binnen brengen tv meubel. Ik heb het heschilderd met de zelfde pot die de professionele schilder had gebruikt/heeft achtergelaten, maar ik krijg nu kringvorming rondom mijn schilderwerk. Wat is de reden en hoe kan ik dit oplossen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Hieronder enkele foto's.
20220826_144654.jpg
20220826_144631.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Heb je het plafond gerepareerd?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Laat het eerst een langer drogen.
Op het beschadigde deel zit maar 1 laag verf op de rest al meerdere.
De laag waar eerst geen verf op zat zuigt de verf als een spons op en is als 1e droog, de rest eromheen heeft langer tijd nodig om te drogen.
Mijn advies zou zijn laat het gewoon nog een dag drogen en kijk hoe het er dan uitziet.
 

Jan2904

  • #4
Plafond is niet gerepareerd. Ik wilde echter zwarte vegen eraf krijgen, maar zaten geen putjes, gaten etc in plafond. Misschien belangrijke toevoeging: Het plafond is plaat materiaal (betreft uitbouw) Zie onderstaande foto. Gehele plafond begane grond is in november 2021 door een professionele schilder geschilderd met wijzonol mat ral 9016
20211109_200126.jpg
 
Laatst bewerkt:

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Misschien eerst geprobeerd de zwarte vegen met wat anders schoon te maken en daarna pas de verf gebruikt?
Geef het gewoon wat extra tijd om te drogen vaak trekt het nog een heel stuk bij als het goed droog is.
 
  • Like
Waarderingen: Jan2904

Jan2904

  • #6
@Gerrit B . Wat versta jij onder langer laten drogen? De foto is zojuist gemaakt en ik heb het vrijdag jl. geschilderd. Enkel schoongemaakt met een wonderspons, maar was 1/10 van de huidige vlek. Had er dus beter vanaf kunnen blijven hahaha
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Je hebt dus niet het hele plafond geschilderd maar alleen twee stukjes?
Dat is volgens mij altijd vragen om problemen, dat krijg je nooit egaal.
 

Jan2904

  • #8
Ja 2 stukjes indd...
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Jan2904 schreef:
Vandaag heb ik geprobeerd mijn plafond bij te werken vanwege kleine schades
Ik las dit wat vanmorgen om 11.48 uur was geplaatst dus op basis daarvan er vanuit gegaan dat je dit vanmorgen had gedaan en niet al afgelopen vrijdag.
Al hoewel het nog steeds lijkt dat de randen niet goed droog zijn zou het, als het vrijdag al geschilderd is, nu toch wel een keer droog moeten zijn.
 

Nth

  • #10
als je de vlekken echt niet wegkrijgt... ik heb isospray (bolivia) gebruikt op roestvlekken en dat werkt zeer goed! stinkt wel enorm. maar dat spuit je met een spuitbus erop en na een paar uur overschilderbaar.
 

Jan2904

  • #11
@Nth . Interssante opmerking. Verklaar je nader graag. Kwestie van inspuiten en dan weer schilderen met (in ons geval) RAL 9016?
 

Jan2904

  • #12
Gisteravond nog even een klein stukje geschilderd en het 'rare' is dus dat de grijze kring wel zichtbaar is vanaf de hal naar woonkamer kijkende, maar vanaf tuin naar woonkamer kijkende is de grijze kring rondom het schilderwerk juist extra wit van kleur en de binnenkant meer grijs. Soort omgekeerd dus...

Ook merk ik dat de kring gewoon 'meegroeit' met mijn schilderwerk. Als ik nu de plek bijv. 2x groter maak middels rollen, dan wordt de kring dat ook.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #13
Weet je zeker dat je dezelfde "pot" gebruikt als de schilder?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #14
En goed geroerd voor gebruik?
 

Jan2904

  • #15
Ja echt dezelfde pot en goed geroerd
 

Nth

  • #16
Jan2904 schreef:
@Nth . Interssante opmerking. Verklaar je nader graag. Kwestie van inspuiten en dan weer schilderen met (in ons geval) RAL 9016?
Het is een spuitbus met witte verf met een goedje erin waarmee je een laagje over de vlek spuit en na droging kan je erover schilderen met elke verf. Als je op internet zoek naar isospray en bolivia vind je deze.

Als ik jou zo hoor over dat de vlek groter wordt lijkt het erop dat de viezigheid door de verfrol worden opgepakt en verder verdeeld worden. zon spuit kan helpen al moet je even opletten dat je het laat uitvloeien (je spuitbus steeds verder van muur afhouden als je van de vlek afgaat).

Wat je ook kan proberen is het hele plafond opnieuw schilderen en niet alleen die plek.
 

Fmrama

  • #17
Probeer het eens met een kwast te tamponeren op het grijze gedeelte. Dus niet van links naar rechts vv. Gewoon deppen.
 

Jan2904

  • #18
Ja deppen werd mij ook geadviseerd. Dus gisteren al braaf gedaan, resultaat nog slechter dan rollen bij . Heb 1 plek deppen gedaan en ander gerold. Rollen is echt fraaier geworden
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #19
Het enige wat goed helpt is het opnieuw schilderen van het hele plafond.
Deppen heb ik ook wel vaker gedaan bij hele kleine plekjes maar dat werkt soms goed en soms niet.
Helaas.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #20
Behandel die vlekken nou eens met watergedragen renovatie-isolatieverf. Dat is al eerder geopperd. Dat laat u minimaal 15 uur drogen. Herhaal zonodig. Dus gewoon met een goed verzadigd radiatorrollertje de vlekken overrollen. Spuiten kan ook, maar als u daar geen ervaring mee hebt gebruik dan een radiatorrollertje ( 10 cm vachtrollertje).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu