Kit bij trap overlakken?

JeWee

  • #1
In ons huis is al een tijd terug de trap dichtgekit aan de zijkanten met de muur. Die trekt alleen veel stof aan wat zeer lastig te verwijderen is, zie de zwarte pijl op foto. Dat had gewoon al eerder geschilderd moeten worden maar helaas. Ik ga er vanuit dat het acrylaatkit is. Kan ik dit goed schoonmaken en vervolgens lakken, zodat het geen stof meer aantrekt? En zo ja kan dat meteen met aflak of moet daar eerst grondlak overheen?

Ik ga binnenkort de trap toch opnieuw lakken en dan kan ik dat ook erbij doen. Verder zie ik her en der kleine kiertjes, zie de andere zwarte pijl. Is het handigste om hier zelf eerst een wat acrylaatkit te gebruiken? En dan ook hier de vraag of het eerst in grondlak moet of meteen afgelakt kan worden. Aangezien dit nieuwe kit is, zal het wel even duren voordat het droog is.

Alvast heel erg dank voor advies!

trap.jpg
 

JeWee

  • #2
Ik merk al met schoonmaken, dat het in elk geval niet brandschoon wordt. Schoon, maar niet brandschoon. Dan is de vraag: de kit enigszins bijwerken en vervolgens lakken. Of deze acrylaatkit verwijderen en opnieuw kitten? Mijn voorkeur heeft het eerste, ook aangezien ik geen professional hierin ben. Ik lees her en der dat dit bij acrylaatkit ook mogelijk is.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Als je de trap toch moet schilderen dan zou ik deze heel goed ontvetten (incl. kit).
Daarna met een klein kwastje testen of de lak goed hecht en als dat zo is alles schilderen.

Mijn ervaring is dat watergedragen lak niet altijd goed gaat met alle soorten kit en dat het met
alkyd/oplosmiddel houdende lak vaak wel goed houdt. Als de kit over te schilderen is dan zie je
niet veel meer van het vuil wat er nu nog blijft zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu