Verf bladdert af bij naden trap

Liesje20

  • #1
Hi allemaal,
Zo'n 5 maanden geleden is onze trap geschilderd. Nu merken wij op dat het verf bij de naden echt eraf brokkelt, je hoeft enkel je vinger er langs te halen of je hebt het in je handen. Dit is voornamelijk aan de onderkant van de trap, dus niet waar je dagelijks op loopt of aan kan zitten.. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Is dit de werking van het hout, of kan het komen door het niet juist schilderen bijvoorbeeld? Wij hebben zelf geen idee en hebben dit destijds laten doen door een ervaren schilder..
IMG_20230916_171103.jpg
 

Henk E

  • #2
Ooit gekit met siliconenkit?
 

eezacque

  • #3
Hout gaat werken, en op naden ga je dat mogelijk terugzien. De manier om dit te voorkomen is om na het gronden de naden te kitten met acrylaatkit, nogmaals te gronden en dan af te lakken. Weet je hoe je schilder dit heeft aangepakt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dit hout heeft niet alleen beweging van het 'werken', maar ook van het eroverheen lopen. De tredes zullen altijd iets bewegen ten opzichte van de andere tredes en de stootborden bewegen dan ook. Er komt op elke trede een flink gewicht te rusten als er een persoon van (bijvoorbeeld) 70 kg overheen loopt.
 
  • Like
Waarderingen: eezacque

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu