Gespoten plafon bijwerken

Marijn!

  • #1
Hallo allemaal,

even een vraagje.
een schilder heeft vorige maand mijn plafond gespoten. Echter heb ik gisteren perongeluk een grote beschadiging aan het plafon gemaakt.

nu heb ik de beschadiging weggewerkt met albastine grote gaten vuller en daarna het grijze bijgeschilderd met de juiste kleur 9010. Heb er alleen even niet bij stil gestaan dat je dit heel goed ziet omdat het gespoten is..

iemand een idee om dit netter te maken?
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Mvg,

Marijn

BC9A267F-1EFB-417E-BB59-1303EA37EBDC.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Helemaal weg krijgen doe je het nooit. Elke pot verf heeft een eigen tint, die net afwijkt van de tint die aanwezig is.Ook als die in de RAL-kleur (gemengd) is. Als je dat wilt vermijden, zou je aan de gang moeten gaan met witte verf (als uitgangspunt) en pigmenten om zo de kleur te benaderen. Er zijn maar weinig klussers die zoiets kunnen, dus begin daar maar niet aan. Bovendien heb je het probleem, dat de kleur na droging anders is dan nat.

Wat wel helpt, is om de nieuwe verf niet uit te strijken, maar te tamponeren. Dat is met de kwast op en neer gaan in plaats van heen en weer. In elk geval de laatste 'streek' moet je zo doen. Dan benader je het spuitwerk beter dan met uitstrijken.

Kwestie van even oefenen op een apart plaatje hout of zo.

Krab wel voor je die nieuwe bewerking doet de al aanwezige verflaag (van jou dus) weg met een klein scalpelmesje.
 

De Bob

  • #3
Kijk eens bij "spuitbus ral 9010 mat" dan evenaard u het orgineel
Kwast werk blijft meestal zichtbaar, en wordt dan een "iritante" plek
 
Laatst bewerkt:

Marijn!

  • #4
Tnx voor de tips!

ik ga mij eens inlezen in tamponeren.
welke verf spuitbus moet ik dan hebben? Er zijn heel veel keuzes.
 

De Bob

  • #5
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Marijn!

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Naar mijn idee zijn de meeste spuitbussen, ook de matte soorten, eerder bedoeld voor het spuiten van hout. Dat zijn dan spuitbussen met 'lakverf' hetzij acryl, hetzij alkydhars. En dat is niet wat je zou moeten hebben, want dat is niet geschikt voor een spuitplafond, daar zit ongetwijfeld een (spuitversie) latex (-achtige) verf op. Dat geeft dan weer andere problemen dan alleen het structuur- en kleur verschil

Spuitbussen met latex verf heb ik zelf niet kunnen vinden. Ik heb wél ervaringt met gebruik van spuitbussen lakverf tbv. allerlei klusjes om (kleine) dingen mooi te krijgen, maar plafonds werk ik bij met de methode zoals ik in #2 heb beschreven.

Met "spuitbus ral 9010 mat" vind ik inderdaad massa's verschillende spuitbussen, maar door de bomen is het muurverfbos niet te vinden.
 
  • Like
Waarderingen: Marijn!

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Bij de goedkope actie-winkel hebben ze een spuitbus voor muurverf, mat wit. Als je deze een beetje uitnevelt zie je na droging het verloop niet meer.
 

De Bob

  • #8
Ja, maar kleur is kleur en mat is mat, dus veel verschil zal er niet zijn.
Het enigste verschil kan zijn, of het plafond is glad, of spagtel poets.
@Walker
Kleur 9010
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu