Dakkapel verf bladdert af. Zelf bij lakken, maar waarmee?

JeWee

  • #1
Volgend jaar komt de schilder om het buitenwerk te doen rondom huis. Maar ik zie dat er nu wat verf bij onze dakkapel afbladdert, zie de foto. Nou heb ik het geluk dat ik vanuit het dakraam hier precies nog goed bij kan. Er blijft geen water tegenaan staan omdat het naar beneden spoelt, maar ik wil hier nu toch iets aan doen zodat het hout niet beschadigt. Het hoeft niet het allerbeste vakwerk te zijn natuurlijk, maar weet iemand een goede oplossing om de winter door te komen?

Ik heb zelf hier nog (neem aan dat merknamen hierbij noemen geen probleem is)
1.) Sikkens rubbol AZ terpentinelak aflak voor buiten
2.) Flexa grondverf voor hout, ook terpentine, alkyd
3.) En van Trimetal nog zowel grondverf als aflak, beide acrylbasis. Permacryl PU Primer en Permacryl PU Semi-brilliant.

Ik zou zelf denken schoonmaken, licht opschuren en ontvetten. En daarna eerst wat grondverf (2) met daarna wat terpentine aflak (1). Iets van advies hoor ik zeer graag, het is dus een tijdelijke oplossing maar wil niet volgend jaar spijt hebben dat het houtwerk dus is aangetast op het moment dat de schilder komt.

Alvast heel erg bedankt!

20221026_163441.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hoeveel ruimte zit er tussen de dakpannen en de dakkapel? Want volgens mij gaat het mis omdat er te weinig ruimte is.
 

Pvr

  • #3
Die ruimte is zeker te weinig walker
Ik vermoed dat dit een volkernplaat is.
Jewee Eerst ontvetten dan schuren niet andersom
 

JeWee

  • #4
Ai, dus het komt omdat de dakpannen er te dicht tegenaan gelegd zijn? Daar kan ik denk ik niet heel veel aan doen, ben niet zo handig om dan bij die rijtjes proberen alles een paar cm op te schuiven. Zou anders mijn oplossing nog wel een redelijk alternatief zijn?
 

JeWee

  • #5
Ik zie nu na controle dat inderdaad de pannen er echt zo'n beetje tegenaan liggen. Paar millimeter ruimte was al voldoende geweest...iemand nog tips, want nu heb ik dus eigenlijk een ander probleem. Iets opschuiven van de dakpannen dus maar, geen idee hoe dat werkt met panhaken. Ze komen hier toevallig over 2 weken zonnepanelen leggen. Die zijn vast wel handig, misschien kan ik hen vragen?
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu