Suizende radiatoren wat te doen?

Ssaarr

  • #1
In mijn woonkamer , wc en slaapkamer van mijn dochter suizen mn radiatoren.je hoort het niet heel hard maar het is wel hoorbaar met de tv aan. Als ik mijn oor tegen de radiator leg suist het heel hard. In de leidingen hoor ik niks. Het is een continu geluid , het houd niet op. Als ik de kraan van de radiator dichtdraai hoor ik het nog harder. Dus ik moet die radiatoren wel volluit zetten.
In mijn dochters kamer staat de verwarming uit. Die radiator staat boven de radiator in de woonkamer als ik de radiator in haar slaapkamer open draai dan hoor ik het geluid in de wionkamer ook minder. Maar die kan ik niet opendraaien want mijn dochter is astmatisch.dus het geluid in haar slaapkamer is best hard. Ik woon in een huurhuis en er is al iemand wezen kijken en die heeft vorig jaar de pomp lager gezet, daarvoor was het geluidnecht heel hard. Maar de loodgieter die hier was zei dat ik er maar aan moest wennen, dat.se niks.voor menkunnen doen. Dat is lekker makkelijk gezegd, ik word helemaal naar van dat geluid, want de verwarming in de woonkamer staat naast mijn bank dus ik zit er constant naast. Wie weet wat dit kan zijn?
 

Ssaarr

  • #2
Ik vergat er bij te zetten, dat het geen lucht is, de loodgieter heeft alles ontlucht en er zat nergens lucht
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
Inregelen wil vaak helpen. Maar als het een huurhuis is niet zelf aan beginnen. Je huurbaas laten komen, of het bedrijf wat voor hun werkt.
 

Ssaarr

  • #4
En wat is inregelen precies? En weet je ook wat dat suizende geluid is?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #5
Waterzijdig inregelen.

Dat suizende geluid is stroming van het water door je installatie stromings geluiden.
 

Standby

  • #6
Idd het is de stroomsnelheid die dit veroorzaakt. Vaak ook het gevolg van steeds zuiniger stoken met zoveel mogelijk radkranen dicht.

Hoe meer dicht des te harder het water stroomt (circuleert).

Pomp kan misschien nog 1 standje lager??.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu