Stuk pleisterwerk van muur gevallen - gat opvullen van 20x30x2.5cm.

segermans

  • #1
Hi klussers,

Ik ben klaar met het leggen van al het leidingwerk in mijn badkamer. Hiervoor heb ik onder andere sleuven in de muur gemaakt. Op deze muur zit pleisterwerk van zo'n 2.5cm dik. Op sommige plekken is dit pleisterwerk ervanaf gekomen, waarbij het een "gat" van ongeveer 20 x 30 x 2.5cm heeft achtergelaten. Hoe kan ik dit het beste opvullen?

Ik had Knauf snelgips gekocht om de sleuven op te vullen, maar dit lijkt me niet stevig genoeg voor een dergelijk gat. Ik kan me voorstellen dat het dan naar beneden zal druipen tijdens het aanbrengen.

De muur wordt uiteindelijk gestuced en het betreft een vochtige ruimte (badkamer), al bevindt het "gat" zich achter het badkamer (en dus uit het zicht en niet in direct contact met vocht).

Ik ben benieuwd! Hartelijk bedankt alvast.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
segermans schreef:
De muur wordt uiteindelijk gestuced
De stucadoor kan de gaten toch gewoon meenemen?

Controleer ook of er niet meer los zit.
 

Nth

  • #3
je kan grote gatenvuller nemen.
Maar ik zou het ook ff overleggen met je stucadoor.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
het kan ook in twee keer.

Persoonlijk zou ik die 2,5 cm willen terugwinnen en het er allemaal afbikken zo groot zijn de meeste badkamers nu ook weer niet.
 

segermans

  • #5
ik had achteraf die 2.5cm eraf moeten bikken ja, maar mijn badkamer is nu al bijna klaar ;)
Ik zal het eerst even overleggen met de stukadoor. Dat zou natuurlijk het meest makkelijk zijn. Was zelf bezorgd i.v.m. droogtijd.

Mocht dat niet kunnen - kan ik het opvullen met ieder middel (snelcement, alabastine grote gatenvuller, gips) of moet ik opletten omdat het om een vochtige ruimte gaat?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu