Stuckwerk losgelaten

Nick1979

  • #1
Hi,
Onze nieuwbouwwoning laten stucen in 2020. Nu hebben we in de keuken een tweetal vlakken van 20x40cm waar waarschijnlijk niet genoeg hechtmateriaal is gebruikt waardoor het stucwerk (na schilderen) begon los te laten. Kloppend op het stucwerk was te horen dat er lucht achter zat. Deze stukken dus verwijderd en nu al meerdere pogingen gedaan met alabastine grote gaten vuller maar ook dit lijkt niet te hechten aan de muur en dus ook laatste poging dat het spul begint af te bladderen. Wat is in dit geval beste procedure om te doen? Gaat dus om beste grote vlakken.
Bedankt.
 

Nth

  • #2
Er kan hier ook sprake zijn van veel vocht in de muur... is het een buitenmuur? Loopt er een waterleiding achter (die misschien condenseert of lek is?).

Als dat niet het probleem is zou ik fix-finish gebruiken. Dat is een gips met een soort lijm erin. Dan heb je geen voorstrijk nodig. Kan zijn dat de eerste laag een kleinbeetje hol trekt, dan evt 2e laag.
Om het glad af te werken gebruik je spackmes en daarna kan je het licht opschuren zodat het mooi aansluit bij de muur.

hopelijk werkt dat wel
 
Laatst bewerkt:

Nick1979

  • #3
Ja is buitenmuur maar is boven raam partij en is niet één kant waar veel regen op komt. Zal die fix-finish eens gaan bekijken. Bedankt
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
3
3
4
1
12
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu