Strepen in glad gestuuct plafond na drie keer sauzen

renehi

  • #21
Ik denk dat daar het euvel vandaan komt. Zoals ik al eerder heb vermeld, is het dikke voorstrijk (lijkt een beetje op verdunde behangsplaksel), daarom gebruikte ik dan ook een lakrolletje, kun je mooi een laagje vlak uitrollen.

Als je het na 3 lagen iso.saus nog ziet lijkt me dat er laagdikte verschil in het plafond zit. Dan zou ik een proefstukje even ligt opschuren (korrel 180) en dat opnieuw sauzen, mocht dit ook geen soelaas bieden dan zou ik voor een (kleine korrel) structuurverf gaan.
 

Mark345

  • #22
Bedankt voor je reactie :D

Mogen we wel even zeggen wat een klote zooi is dit dan !

Als je op de website kijkt van dit product dan zie je dat ze het met een korte vachtroller aanbrengen in een filmpje en ook overlappend,ze waarschuwen ook niet in de productwijzer voor glimmende plekken of te dik aanbrengen totaal niet.

wil je het goed doen gaat het toch nog mis :(

Die van dat lakrollertje vind ik ook een goeie zie je me zo al 75 vierkante meter aanbrengen (wel goed bedoeld van je) haha

Denk dat we nooit meer voorstrijk gebruiken :oops:
 

Fiesiekus

  • #23
Waarom dat nou.... :(
 

Vinimal

  • #24
Er is niets mis met een voorstrijk, mits goed en op de juiste manier toegepast. Strepen krijg je snel op een plafond omdat de verf er snel intrekt en je deze verf bij een volgende baan weer open.

Dus je haalt of de zuiging uit de ondergrond met een diepgrond,
of je gebruikt een latex speciaal voor zuigende ondergronden,
ook wel spacklatex genoemd. Laatst genoemde geeft vaak sneller een mooi resultaat.

De gebruikte isolerende muurverf is zonde van het geld geweest in dit geval. Dat had nooit geadviseerd mogen worden.
 

renehi

  • #25
Je hebt ook lakrolletjes die breder zijn, gaat wat sneller :wink: Ik gebruik zelf zo'n hogedrukspuit (zo 1 die je ook gebruikt voor onkruidbestrijding e.d.) En dat van die voorstrijk, een schilder (100 jaar werkervaring ofzo ;-) ) heeft toendertijd een keer tegen mij gezegd dat je diepgrond zeer gelijkmatig moet aanbrengen en nagenoeg geen laagdikte moet laten krijgen. Dit geld overigens ook voor diepgrond wat je gebruikt voor het tegelen o.i.d. Diepgrond is geen hechtgrond, diepgrond heft de te snelle zuiging van de ondergrond op. Dus bij diepgrond gewoon netjes een dun laagje aanbrengen en tot nu toe heb ik geen problemen mee gehad.
 

Mark345

  • #26
Even aan renehi dat verhaal van de babenbontheid snappen we

deze verf was ook met een zeer lange opentijd

we hebben de iso latex gebruikt omdat deze ook op de muren zit en er anders kleurverschil zou optreden aangezien deze een beetje gebroken wit is

dus toch helemaal niet zo'n slecht advies

we hebben zeer snel gewerkt dus geen banenbontheid probleem

Dat verhaal van de diepgrond dat moet het zijn

Deze voorstrijk was voor zuiging en hechting maargoed niemand had ons verteld dat je dit gelijkmatiger moest aanbrengen dan op het filmpje van alabastine flink balen dus en in de product gebruiksaanwijzing staat hier ook niets anders over dan met korte vachtroller aanbrengen

Wel heel veel van geleerd (jammer van het plafond)

maargoed conclusie is dus dat er nu laagdikte verschil in het plafond zit
maar hoe krijgen we dit nog goed?

iedereen tot dusver bedankt voor jullie support!!! :D
 

renehi

  • #27
renehi schreef:
Als je het na 3 lagen iso.saus nog ziet lijkt me dat er laagdikte verschil in het plafond zit. Dan zou ik een proefstukje even ligt opschuren (korrel 180) en dat opnieuw sauzen, mocht dit ook geen soelaas bieden dan zou ik voor een (kleine korrel) structuurverf gaan.
 

Fiesiekus

  • #28
Over oplossingen van het voorstrijkprobleem: zie dit verhaal .

Ook niet om vrolijk van te worden.
 

Heiloklus

  • #29
Apart. Ben zelf ook niet de beste schilder, maar ik heb wel goede ervaringen met voorstrijk.

Eerst was ik ook 'bang' dat is het nieuwe stucwerk zou verpesten. Maar alles is echt perfect.

Eerst gewoon voorstrijk gebruikt, aangebracht met een brede kwast. Niet te dik, niet dat je druipers krijgt. Af en toe is een stuk wellicht 2 keer behandeld geweest(bij de overlapping). Maar iig nat-nat. (wel a merk, zo dun als melk) Ook soms een heel klein streepje wellicht niet even dik behandeld.

De volgende dag er met een extra dekkende latex overheen, en echt goed resultaat. Geen strepen niks.

Heb ik dan gewoon 'mazzel' ? Heb 150 m2 inmiddels zo bewerkt...
 

EGeen

  • #30
Offtopic: Verschil zit in het alabastine "rolbare voorstrijk" en een gewone impregnerende voorstrijk (dus de waterige goedjes). Dus U heeft geen geluk gehad, u deed het helemaal goed.

Ontopic: Schuren, structuurverf, stuc'en.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu