Strek voorlangs een stalen (HEA-) ligger metselen

Ralph

  • #21
Steenswerk is 21 cm breed, HEA is 16 cm breed, hoe wil je daar voorlangs?
 

Evduijn

  • #22
Ralph, klopt daar was ik me van bewust want inderdaad lastig. Was dan ook (even nog uitgaande van deze hea) noodgedwongen van plan de onderste lintvoeg (van de twee lintvoegen die zich binnen de strekhoogte bevinden, zie eerdere foto) gelijk te houden met onderzijde HEA zodat ik de de korte en lange steentjes helemaal bovenin de strek hooguit iets in hoef te slijpen vanwege de bovenste fles van de hea + voegdikte

Lastiger zijn dus met name de lange steentjes aan onderzijde strek dwz om -en-om moeten die de onderste flens passeren (en daar heb ik dan inderdaad onvoldoende diepte voor). Dwz die moet ik slijpen ter plekke van die flens en ze vervolgens vol/zat moeten metselen (met name in die inkeping) zodat ze stabiel blijven dwz niet gaan breken (maar ideaal is die hea niet dat is me ook duidelijk)
Al met al wel een hoop werk, weet ook niet (uitgaande van de noodzaak van een profiel) welk type hij beter had kunnen specificeren die *en* een brede flens aan bovenzijde bezit (om het metselwerk voldoende breed te ondersteunen) *maar ook* aan onderzijde een smallere flens heeft om ruimte te bieden aan de strek


Let wel: Steentjes zijn trouwens 8-8,5 cm breed dus oud formaat
 

Ralph

  • #23
Dat inzagen is een rotwerk met zo'n boog als dit en moet je gewoon vergeten. Daarnaast is het helemaal mis als je je vergist of je steen knapt af, dan kan je weer naar je uitslag om een nieuwe steen te maken.

Ik zou het staal op de rol zetten als de constructeur het er persé in wil hebben.
Weerstand heb je genoeg voor de boog, daar geld als regel voor dat je de helft van de overspanning aan metselwerk naast de boog moet hebben.


*off topic* Is er iets veranderd op dit forum? :mrgreen:
 

Evduijn

  • #24
He Ralph,

ik ga daar inderdaad steeds meer naar neigen, balk eruit of boven rollaag
Inderdaad is de verzwakking van de stenen door het inzagen ook een punt
thanks voor het meedenken!

groet
erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
16
7
5
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu