Storingscode 6 Nefit 32 turbo

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hoi Ben,

We hebben het probleem dat de Nefit combi ketel iedere dag wel een keer uitslaat, resulterend in een koud huis of een koude douche. Meldingscode is 6. De monteur is al een paar keer geweest maar kan niets vinden. De huisbaas overweegt een nieuwe computer.

Iemand suggesties?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Michiel,code 6 = volgens mij ontstekingfase,dwz dat je ketel ontsteek en geen gas krijgt/of geen melding krijgt dat er een vlamvorming is. 9 van de 10 zijn het de onstekingspennen/ionisatie pennen,deze moeten regelmatig vervangen worden,Ze zitten links in de verbrandingskamer gestoken,Let op ,stekker eruit halen van de ketel,check de pennen ze moeten ±5cm lang zijn,als ereen punt aangebrandt is ,weet je zeker dat ze vervangen moeten worden.

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi Ben, zeer bedankt voor je advies.

De monteur had de ontstekingspennen al gecontroleerd. Die waren helemaal goed en hij raadde daarom een nieuwe (nieuwe soort) computer aan, die werkt met een 'permanente vlamboog' ipv. ouderwetse ontsteking. Dat is een duur ding en ik vroeg me daarom af of er nog iets te doen valt aan het meetinstrumentje dat de vlamvorming registreerd: wellicht is daar iets mis? Na reset werkt alles overigens altijd direct naar behoren (meestal voor 3 uur tot een dag). Overigens erg leuk deze site!

Groeten, Michiel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Beste Ben,

Het probleem met de Nefit combi is nog niet opgelost. Met een nieuwe computer sloeg het ding op hol: hij bleef verhitten totdat hij bij 105 graden afsloeg. De oude computer er maar weer op gezet dus. Zoals je weet werkt de ketel met de oude computer goed, behalve dan dat hij regelmatig uitslaat met storingscode 6. Omdat de ontstekingspennen gloednieuw zijn, vroeg ik me af of de warmtesensor kapot kan zijn (er moet toch een soort termokoppel in zitten dat de computer een signaal geeft of er een vlam is?). Als u weet hoe dit werkt en waar die sensor kan zitten, hoor ik het heel graag.

Hartelijke groet, Michiel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
michiel,die bewuste thermokoppeldie je bedoeld,is de ionisatiedie controleerd of er een vlam is,die zit tevens bij je ontstekings pennen gecombineerd,maar heb je ze al bekeken hoe ze eruit zien,en check ook ff de stekkerverbindingen naar je brainbox,kijk je bougiekap eens na of hij niet gescheurd is,je kabel van je kap zit die niet tegen je ketel aan,ivm met vonkoverslag!

gr.Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu