Itho Daalderop Combifort 24/50 storingscode 7

Sanduurrrr

  • #1
Goedenavond,
Wij zijn in ons klushuis begonnen met het vervangen van al het oude leidingwerk en hebben de ketel verplaatst. Gisteren is een Installatiebedrijf langsgeweest om de nieuwe gasleiding op de ketel aan te sluiten en af te persen. Omdat we op het moment nog geen radiatoren en leidingen in huis hebben en we wel warm tapwater willen, heb ik de aanvoer en retourleiding aan elkaar gemaakt met expansievat en overdrukventiel aangesloten.

Bij het aanzetten van de tapwaterfunctie, slaan de brander en ventilator aan en staat de ketel in stand 1 (warmtevraag boiler). Na ongeveer een halve minuut draaien, springt de ketel op stand 6 (voorspoeltijd) en worden de aangesloten CV leidingen warm. Vlak nadat de ketel op stand 6 staat, springt deze door naar een knipperende 7, wat duidt op een foutcode. Volgens de storingshandleiding van de ketel, zou dit "onvoldoende doorstroming van CV water bij boiler opwarming" betekenen. Als oorzaak staat vermeldt:
- onvoldoende water (druk) in CV circuit
- automatische ontluchter werkt niet goed
- CV pomp draait niet

Ik denk dat de CV pomp draait, gezien de CV leidingen warm worden en de pomp ook, denk ik dat ik die uit kan sluiten. De automatische ontluchter blaast regelmatig af tijdens draaien, dus misschien dat dat het ook niet is. Blijft het onvoldoende water in CV circuit over. Zou dit kunnen betekenen dat ik een radiator hierop aan moet sluiten? De druk staat op 1,5 bar, dus dat zou voldoende moeten zijn. Heeft iemand een idee wat het anders zou kunnen zijn? Ik was altijd in de veronderstelling dat de tapwateropwekking gewoon werkt zolang er druk op het CV circuit staat.

Wie kan mij hiermee helpen?

Alvast bedankt!

Gr Sander
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik vermoed lucht. Voer de druk op tot 2,5 bar en probeer nog een paar keer. Zolang de ontluchter sist, komt er lucht vrij. Zodra de ketel het doet, druk aflaten tot 2 bar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zo te lezen hebt u geen radiatoren aangesloten en geen leidingen gelegd.
Ik denk niet dat dit goed kan functioneren, de meeste ketels hebben minstens 1 aangesloten radiator nodig om goed te werken.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als aanvoer en retour gekoppeld zijn, en een expantievat en overstort is opgenomen moet dat gewoon werken voor warm water.
 

Sanduurrrr

  • #5
Bedankt voor jullie reactie! Ik ga vandaag bij de groothandel even een nieuwe automatische ontluchter halen en vervolgens de oplossing van Hessie uitproberen. Ik hoop dat dat het probleem oplost. Mocht het niet het geval zijn, dan probeer ik het even met een radiator aan de leiding aangesloten.

Onderstaand een afbeelding van de situatie, misschien dat hier meer duidelijk wordt wat de situatie is. Uiteraard is dit de situatie waarbij de ketel niet op druk staat.
 

Sanduurrrr

  • #6
Helaas heeft de nieuwe automatisch ontluchter én een radiator aansluiten niets uitgehaald... Ketel slaat na een paar keer aanspringen weer op storingscode 7. Iemand nog een ander idee dat ik kan proberen?

Hieronder een foto van de situatie nu:
 

Marcn88

  • #7
Weet u zeker dat de pomp draait dit kunt u controleren door de schroef achter op het pomphuis los te draaien let op komt een beetje water uit en danmet een platte schroevendraaier controleren of de as wel draait
 

Sanduurrrr

  • #8
Hierbij nog even de uiteindelijke oplossing voor mijn probleem: De pomp stond op stand 1. Nadat ik hem op de hoogste stand had gezet, hoorde ik heel wat lucht borrelen in de installatie, welke er via de automatische ontluchter uit kwam.

Probleem is dus opgelost en er komt weer warm water uit de kraan. Bedankt in ieder geval voor alle reacties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu