Storing remeha quinta 30s

Cvdw

  • #1
Ik heb een vraagje aangezien ik de installateur niet kan bereiken. Onze ketel geeft een storing aan die niet terug is te vinden in de technische informatie.

We hebben de ketel al een paar keer gereset (dan doet hij het weer) maar naar een paar uur springt hij steeds weer op storing. In het beeld staat: 1 07 om en om knipperend, geen stippen.

We hebben wel tijdelijk een andere kamerthermostaat aangesloten aangezien onze celcia 20 geen signaal meer gaf, kan dit de reden zijn? Weet iemand misschien iets meer? Alvast bedankt.
Groeten, Corien
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Corien,

Die celcia 20 is een modulerende thermostaat.

Het kan wel degelijk uitmaken wat voor thermostaat u nu heeft gemonteerd.

Als u nu een aanuit thermostaat heeft moet u hem opnieuw bij de ketel aansluiten.

Sluit de kamerthermostaat aan op de klemmen 3 en 4 van de 24-polige klemmenstrook,
Een eventuele voeding (24 V ~) voor een klok kunt u afhalen van
de klemmen 10 en 11.
 

Xr8

  • #3
Je kunt ook de knop waar het handje bijstaat ingedrukt houden, er gaat dan een lampje bij branden. De ketel draait nu op handbedrijf. Als deze dan blijft stoken is er geen storing. Voor de rest sluit ik me aan bij bovenstaand antwoord.

De Celsia zit op klem 1 en 2 aangesloten.

Succes
 

Cvdw

  • #4
Bedankt voor jullie antwoorden. Wij hebben de thermostaat aangesloten op klem 3 en 4 omdat dit zo staat vermeld. Hebben vanmiddag een nieuwe celcia gehaald maar begrijp ik van xr8 dat het moet worden aangesloten op klem 1 en 2?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ja klopt die celcia moet u weer aansluiten op 1 en 2.

succes
 

Xr8

  • #6
Zie Utreg, als je een Celsia aansluit op 3 en 4 dan kan deze onherstelbaar beschadigen. In het doosje zit een geel papiertje met een waarschuwing erop.

Succes.
 

Cvdw

  • #7
Net de nieuwe thermostaat aangesloten (op klem 1 en 2) en hij doet het. Super bedankt! (nu maar hopen dat hij geen storing meer geeft...)
Groeten, Corien
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu