Storing maar lijkt opgelost door dit forum.

Elianne

  • #1
Hallo,

Vandaag merkte ik dat, als ik de thermostaat in de woonkamer hoger zet, op de thermostaat wel het vlamsymbool aan ging maar de ketel sloeg niet aan. Mijn man woont momenteel in Australie dus die kan ook niet even kijken wat er aan de hand is en ik ben van het nature blonde vrouwelijke soort en heb ik helaas geen verstand van elektra en verwarming :? . Ik heb direct dit forum opgezocht na positieve ervaringen in het verleden bij andere klusjes.

Warm water had ik wel en de ketel ging niet aan en uit, geen gekke geluiden ofzo. De ketel gaf wel code c. aan, volgens de gebruiksaanwijzing is dat warmtevraag voor de cv. Ik had dus zelf het idee dat de ketel wel reageerde op de thermostaat(immers de code in de ketel staat op warmtevraag cv i.p.v. code o., de paraatstand) maar iets ging er niet goed, dat was me wel duidelijk :D .

Na hier lezen en de gebruiksaanwijzing van thermostaat en ketel bestuderen via linkjes die ik hier vond heb ik de batterijen van de thermostaat vervangen, de stekker van de ketel uit het stopcontact gehaald en na een tijdje weer erin gedaan, het resetknopje ingedrukt en zelf de draden in de thermostaat vol interesse bekeken en opnieuw aangesloten. Geen idee wat ik precies heb gedaan :oops: maar alles werkt nu weer! :D Het lijkt er op dat het opnieuw opstarten van de ketel de oplossing was. In ieder geval is alles hier weer heerlijk warm dus ik hoop dat dat het weekend zo blijft. Allemaal bedankt dus voor jullie bijdragen aan dit forum :bedankt:

Maar.....wat er nu aan de hand was/is, ik heb geen idee en ik heb ook geen zin om van de week dit weer te hebben. Het lijkt mij dat er toch ergens iets mis moet zijn want dit kan toch niet zomaar gebeuren en dan opgelost zijn door de ketel opnieuw op te starten? Moet ik het zo maar laten en afwachten of het weer misgaat of maandag iemand bellen om dit te komen bekijken? Ik zou heel graag wel willen weten wat er aan de hand was/is en evt. kapot kan zijn maar kan een monteur hier wel iets mee?

Tevens vraag ik mij het volgende af: de vorige bewoner heeft alles prachtig aangelegd maar hoe het werkt.....ik heb geen idee. Denk even aan 18 groepen elektra in de woning(zo groot woon ik niet hoor :wink: ), krachtstroom( :shock: ), een apparaat naast de ketel dat als een soort timer voor de boiler en mechanische ventilatie van de woning zorgt(Omron H3CR solid-state timer) en ga zo maar door. Kan ik er vanuit gaan dat een vakman alles voor mij in orde maakt als bijv. de ketel vervangen moet worden? Dus dat alles weer met elkaar verbonden is en ik niet zelf bijv. die Omron timer moet instellen? Dus dat dit blondje gewoon de thermostaat weer hoger kan zetten en dat de verwarming ook weer aangaat?

Nogmaals bedankt!
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Als een van de 2 functies van een combiketel het niet doet, is het 9 van de 10 keer te wijten aan een kapotte 3 weg klep. soms is dit met een reset of een klap tegen de ketel te verhelpen, maar vaak helpt dit slechts tijdelijk.
 

GewoonIemand

  • #3
Hele ketel vervangen zal niet nodig zijn. Misschien een sensor oid.
 

Elianne

  • #4
De ketel doet het nog steeds en ik ben hevig op zoek naar info over de werking van thermostaat, ketel i.c.m. vloerverwarming. Heeft iemand en goede site die info geeft? Ik vind het namelijk allemaal nogal ingewikkeld. Ik wil gewoon wat beter weten hoe alles werkt.
 

Fwalraven

  • #5
Is het geen anti-pendelprogramma?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het handigste is de fabrikant te mailen voor een gebruiksaanwijzing.
 

Elianne

  • #7
Ik bedoelde meer de werking in het algemeen. De gebruiksaanwijzing heb ik maar daar staat niet in hoe we ketel werkt icm de vloerverwarming, thermostaat, etc.. Ik ben gewoon nieuwsgierig en zoek gewoon even verder :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu