Remeha Avanta / Honeywell Round - Ot storing

Swerfer

  • #1
Ik had een opentherm 'domme' Honeywell Round thermostaat die af en toe Ot als foutmelding gaf. Deze eergisteren vervangen door een Honeywell Round Connected en nu meerdere keren per dag Ot als foutmelding en 1x F55.

Mijn CV is een Remeha Avanta.

Ik heb de bedrading gecontroleerd en geen loszittende contacten gevonden. Ik vermoed ook geen storing in de bedrading, want zodra 1 draad los is gaat de thermostaat meteen uit omdat de voedingsspanning verdwijn.

Omdat beide thermostaten, zowel de oude als de nieuwe, Ot geeft, vermoed ik dat de Remeha de storing veroorzaakt.

Kent iemand dit probleem en weet een mogelijke oplossing?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
print van de ketel defect of teveel weerstand in de bekabeling, ff weerstand van de thermostaatkabel doormeten als deze binnen de marge valt dan zit het m in de print van de ketel.
de keuze is dan aan uit thermostaat of nieuwe print
 

Swerfer

  • #3
Ik ga de bekabeling morgen doormeten, maar ik ben bang dat het de printplaat is. Het vervelende nu is dat de temperatuur af en toe doorschiet. De ketel gaat aan en als dan de storing optreedt, dan kan de thermostaat de ketel niet uitschakelen. Ik heb het al 24 graden gehad terwijl de thermostaat op 20 stond...
 

Swerfer

  • #4
Ik heb het probleem gevonden. Op de printplaat zat een dik geworden elco. Deze heb ik vervangen en alles werkt weer. Wel lastig dat de printkaart met popnagels vastzit aan een metalen plaat. Ik heb de elco aan de bovenkant kunnen solderen.
20230218_094102.jpg
20230218_094113.jpg
20230218_110409.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu