Radiatoor moet open staan anders CV storing

Wlkpaw

  • #1
De radiatoren op mijn slaapkamer hoeven niet aan te staan, maar als ik ze dicht draai geeft mijn CV-ketel een storing. En als ik hem opendraai wordt deze kamer onnodig verwarmd. Bij de badkamer heb ik het zelfde maar daar vind ik dat niet zo bezwaarlijk. Hoe kan ik dit oplossen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Staan de radiatoren in (bijv.) de huiskamer open? Of heb je daar een houtkachel o.i.d. en heb je de radiatoren (of vloerverwarming indien van toepassing) altijd dicht staan?

Een ketel hoort ergens zijn water doorstroming kwijt te kunnen, anders gaat ie inderdaad in storing. Een gebruikelijke methode om doorstroming te verzorgen bij een systeem waar alle verwarmingselementen dicht kunnen is een bypass. Maar dat moet dan wel expliciet aangebracht worden door een bedrijf dat weet hoe zoiets moet.

Misschien kun je het verwarmingssysteem eerst nader specificeren? Ketelmerk en type? Verdeling van de verwarmingselementen op elke etage (indien er etages zijn) of in elk geval voor alle ruimtes. Hoe wordt de temperatuur geregeld. Graag details, helderziend is hier niemand!

Is het trouwens een huurwoning of eigendom?

En de laatste, maar niet onbelangrijke vraag: heb je je verwarmingsinstallateur al eens gevraagd of hij weet wat er aan de hand is?
 

KlusserHein

  • #3
Alles dicht staan dan?
Misschien een bypass plaatsten?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Als alles dicht staat is er dus geen warmtevraag meer, is die er toch met deze temperaturen zou ik de kamerthermostaat een nakijken op instellingen.
En ja een shunt avdo is nodig als je alles dicht zet.
 

Wlkpaw

  • #5
We hebben een Cv-ketel van Itho Daalderop comfort uit 2012. Op alle kamers staan gewone radiotoren en in de woonkamer is er ook een confectorput met een radiatoor die met een thermostaatknop werken. In de woonkamer en de badkamer staan de radiotoren open. Het is een koophuis.

Ik heb al eerder gevraagd aan twee verschillende CV onderhoudsmensen die ter plaatse waren. Beide gaven aan dat ze niet wisten wat er aan de hand was of hoe het op gelost kon worden.

Alles ik alles dicht zet dan geeft de CV een fout melding dat hij de druk niet kwijt kan.

als er nog meer informatie nodig is, dan hoor ik het graag.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Misschien kun je puntsgewijze beschrijven wat er in welke kamer aan verwarmingselementen zit, of die open of dicht staan en vooral: hoe wordt de temperatuur geregeld? Met een kamerthermostaat en zo ja, meet die de kamertemperatuur of wordt de zaak aan de hand van de buitentemperatuur geregeld? Een soort overzichtsschema zou ook niet gek zijn.

Overigens: indien twee verschillende CV onderhoudmensen er ter plekke niet uitkomen wat er aan de hand is, hoe zouden de leden hier op afstand aan de hand van je warrige verhaal moeten zien wat er loos is?

Wlkpaw schreef:
Alles ik alles dicht zet dan geeft de CV een fout melding dat hij de druk niet kwijt kan.
Ja, dat is in elk geval volkomen logisch!
 

FJH

  • #7
Klinkt als dat je boven mogelijk een 1 pijps verwarming systeem hebt voor de slaapkamers, waarop verkeerde 2 pijps onderblokken / h blokken gemonteerd zijn. Als 1 of meer radiatoren in de kring dan dicht staan is de hele kring afgesloten en kan cv ketel geen water meer rondpompen
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
In de ruimte waar de thermostaat hangt geen thermostatische kranen gebruiken.

Als er nu leidingen warm worden terwijl de thermostaat niet vraagt is de driewegklep defect.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu