Storing inductiekookplaat

Zzon

  • #1
Drie jaar geleden heb ik een nieuwe keuken aan laten leggen met een inductiekookplaat. Deze is op een aparte groep gezet.

Laatst deden de kookplaat, de koelkast en de combi-oven het opeens niet meer.
Nuon is erbij geweest en heeft de kookplaatgroep uitgezet zodat de hoofdzekering niet meer ontplofte. Volgens de Nuon kan het aan de bedrading of aan de kookplaat liggen.

Moet ik nu de hele bedrading van slechts 3 jaar oud gaan vervangen?
Of kan het zijn dat er bijvoorbeeld vocht in de kookplaat terecht is gekomen dat de kortsluiting heeft veroorzaakt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lukt me niet om aan de hand van de verstrekte gegevens te bepalen, wat er nu eigenlijk defect zou moeten zijn, en waardoor.

Misschien kun je op een andere manier proberen het verhaal te vertellen?

En erg belangrijk: over welke inductiekookplaat (merk en type) gaat het?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou de stekker van de kookplaat eruit kunnen halen, dan weet je of het aan de bedrading ligt of aan de kookplaat.
 

Gerrit

  • #4
Het antwoord van Ron is juist. Als de hoofdzekering springt is er een kortsluiting en een kortsluiting zoek je door het afkoppelen van delen van de installatie. Dat is de enige manier om de oorzaak te vinden.

Vraag wel een ervaren persoon om dit te doen want ik krijg het idee dat je zelf niet echt deskundig bent. Je zult (als de kookplaat niet meer onder garantie valt) aan de bedrading van de plaat moeten werken en dat is echt werk voor een ervaren monteur.
 

Zzon

  • #5
Bedankt voor jullie reactie op mijn berichtje.

Het gaat om een ATAG HIT 900 inductiekookplaat. Ik heb geprobeerd het verhaal een beetje eenvoudig te houden, maar het is wat ingewikkelder: in december heb ik mijn flat verkocht, een maand later kreeg de nieuwe bewoner deze storing en hij heeft toen meteen de bedrading laten vervangen.

Hij wil nu dat ik de rekening betaal maar hij kan niet uitleggen wat er dan precies mis was met die pas 3 jaar oude bedrading. Volgens de elektricien die de bedrading had vervangen was er niks bijzonders aan te zien.

Inmiddels schijnt alles het wel weer te doen. Ik vind 't nogal onduidelijk of de storing nou kan zijn veroorzaakt door de bedrading en hoe die zo ineens kapot zou kunnen gaan.

De koper beweert dat het vast staat dat het een gebrek was aan de bedrading dat tijdens de verkoop al sluimerend aanwezig geweest moest zijn.

Ik kan me daar niks bij voorstellen. Kan hij gelijk hebben?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Helaas moet ik je teleurstellen:

Deze vraag kan verder niet voortgezet worden, want je bedoeling is blijkbaar, om via Klusidee bewijs te verzamelen voor het al of niet terecht zijn van een klacht van de koper van je huis.

Daar is dit forum niet voor bedoeld, de bedoeling is te helpen bij het (zelf!) verrichten van klussen, niet voor verzamelen van juridische materiaal.

Daar mogen onze beantwoorders niet aan meedoen!

Slotje dus
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu