Quooker kraan storing

Marweecos

  • #1
Hallo,

Sinds een paar weken heb ik last van een tijdelijke storing die optreedt aan mijn quooker kraan.

Als de storing ontstaat dan werkt de kokend water kraan niet. Maar vaak na 3-15 min is de storing vanzelf weg en werkt deze weer.

Tijdens de storing knippert het licht ook op een bepaalde manier. Ik heb al online hiernaar gegoogeld maar met de stappen en reset is dit helaas niet verholpen.
Iemand anders ervaring hiermee?

Video van de kraan in storing:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Neem even contact op met de aftersales afdeling van Quooker. Ze bijten niet...
 
  • Like
Waarderingen: Marweecos

Marweecos

  • #3
Heb ik vanochtend ook gedaan.
Ze zeggen dat het te maken heeft met eventueel vuil in de kokend water hendel die je 2x naar beneden moet duwen.

Hun advies:
- Doe een beetje glasreiniger op een wattenstaafje.
- Houd de knop naar beneden ingedrukt en maak dit deel goed schoon
- Herhaal stap 2, maar nu terwijl de knop omhoog blijft
- Probeer hierna meerdere keren kokend water te activeren, zodat de glasreiniger zich goed verspreid.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten.

ik ga dit maar eens testen.
 

Marweecos

  • #4
Helaas blijf ik met de storing zitten. Aangezien de kraan al uit de garantie is adviseert quooker om een nieuwe kraan te kopen. Dat is heel wat geld.

Iemand nog andere ideeën?
 

Kaajee

  • #5
Beetje flauw van een 'kwaliteitsmerk' als Quooker. En ook een slecht argument.
Het kan een heel gedoe worden, maar je hebt gewoon nog "garantie" hoor. Kijk maar eens naar het conformiteitsbeginsel.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Marweecos

  • #6
Ik heb contact met ze opgenomen betreft wettelijke bepalingen en conformiteitseisen. Krijg weer een heel slechte reactie waar ik niks mee kan.
Ik zag op marktplaats meerdere mensen een Quooker kraan aanbieding waarvan de hete water kraan niet meer werkt. Lijkt dus toch echt een vaker voorkomend probleem.

Niemand een oplossing hiervoor gevonden?

Reactie quooker:
Beste heer,

Dank voor uw bericht.

Uiteraard zien wij ook graag dat de Quooker voor een lange periode onbezorgd zijn werk doet en u enkel de geadviseerde onderhoudszaken hoeft uit te voeren.
Ondanks deze wens die wij uitspreken is het denkbaar dat praktisch gezien er iets verkeerd kan gaan, het komt er daarbij op aan hoe men “de zaak” oplost.
Eventuele wettelijke bepalingen en non-conformiteitszaken zijn hierbij niet eenduidig en relatief lastig verklaarbaar. Bij producten, zoals kranen en producten die met andere stoffen in aanmerking komen, zijn er veelal uitzonderingen op deze bepalingen. De wet schrijft voor om een wettelijke garantie te hanteren, welke doorgaans 2 jaar volledige fabrieksgarantie betekent en daarnaast in redelijkheid en billijkheid naar de situatie moeten kijken.
Gelukkig is de regelgeving in dergelijke zaken ook wel weer duidelijk en zegt ons dat wij in zo’n geval een reële verdeelsleutel moeten toepassen, Quooker heeft dit vertaald naar coulance.
Het voorstel welke u is gedaan is hiermee op basis van een reële verdeelsleutel waarbij Quooker proactief voldoet aan de verwachting welke van haar verlangt wordt. Het voorstel is hiermee indicatief naar leeftijd, gebruik en waarde opgemaakt.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan verneem ik dat graag.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Dus blijkbaar heb je een voorstel gekregen voor een nieuwe kraan, maar wel onder coulance tegen gereduceerd tarief, gebaseerd op de leeftijd van je installatie. Dat is wat anders dan "een slechte reactie waar ik niets mee kan".
 

Kaajee

  • #8
Als dat inderdaad hun voorstgel is (geweest) (een nieuwe kraan, is dat zo?) hebben zij inderdaad aan de formele eisen voldaan.
Als dit jou als consument niet aanstaat e/of niet ver genoeg gaat, staat het je natuurlijk vrij om dit aan te vechten, maar ja.....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu