Inductiekookplaat werkt half na stroomstoring

Diggel

  • #1
Mijn inductieplaat werkt maar half na een stroomstoring. In de meterkast staan alle groepen omhoog. Heb de groep er ook even 5 sec afgehaald maar zonder succes. De rechterzijde werkt niet meer, alleen links nog maar. Iemand ideeën of dit door de stroomstoring kan komen en wat ik er nog aan kan doen
 

Diggel

  • #2
Aanvullend nog, hij “pakt” stroom maar cijfer blijft knipperen, ik kan helaas geen filmpje erop zetten
 

Klus-Piet

  • #3
De aansturing voor de linker en rechter kookzones is gescheiden van elkaar. Hierdoor gebeurt het vaak dat een defect in de kookplaat zich maar aan een kant manifesteert. In dit geval is de elektronica voor de aansturing van de rechter zones dus defect geraakt. Dit kan door een stroomstoring komen.
In de kookplaat zitten twee zekeringen, deze zijn redelijk eenvoudig door te meten. Grote kans dat er meer stuk is dan alleen de zekering. Kan ook dat de zekering nog goed is, maar andere elektronica toch defect.
 

Diggel

  • #4
dus het heeft geen zin om de stekker er nog uit te halen als ik de stroom er al helemaal een keer heb afgehaald, resetten heeft dan geen zin
 

Klus-Piet

  • #5
De stroom eraf halen of de stekker er uit komt op hetzelfde neer. Ik zou er dus geen wonderen van verwachten. De kookplaat lijkt mij simpelweg defect.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu