AEG Kookplaat Keramisch Pit storing

Eric28

  • #1
Beste,

Heeft iemand een idee. Ik heb een AEG Keramische kookplaat waarbij ik een zone heb die je groot (binnen+buitenring) of alleen de binnenring kan aanzetten.
Nu werkt ineens de binnenring niet meer alleen de buitenring.

Is zoiets makkelijk te maken? Of wordt het een geval nieuwe kookplaat?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Eric28 schreef:
Is zoiets makkelijk te maken?
Dat zal afhankelijk zijn van het werkingsprincipe van die kookplaat. Er zijn kookplaten die het schakelen van binnen- resp. buitenring regelen dmv. elektromechanische schakelaars, al of niet aanwezig in de kookplaat zelf of in de oven eronder (indien van toepassing). Bij zulke apparaten is het probleem misschien te verhelpen door het vervangen van de betreffende schakelaar.

Er zijn ook kookplaten resp. ovens met kookplaten, die geheel elektronisch werken en waarbij de schakeling dmv. relais of elektronische componenten (triacs of power-fets) plaats vindt. Bij dergelijke apparaten kan een probleem soms heel eenvoudig te verhelpen zijn (bijv. vervanging van één relais van 2 Euro), maar vaak toch wel veel gecompliceerder zijn en daarom reparatie behoorlijk prijzig zijn.

Wat er in jouw kookplaat wel of niet aan schakeling zit, kan zo niet gezegd worden, want je hebt geen enkele gegevens van die kookplaat vermeld. Ook heb je niet verteld of de bediening van de kookplaat door middel van knoppen op de kookplaat zelf plaats vindt of dat die knoppen zich op een eronder gesitueerde oven bevinden. In het laatste geval is het noodzakelijk ook de gegevens van de oven te weten. De typegegevens van de kookplaat zelf staan helaas vaak onderop die kookplaat en daarom lastig te bereiken zonder de kookplaat uit te bouwen.

Overigens beschik ik zelf niet over technische documentatie voor AEG kookplaten en ovens, kan hoogstens in de explosietekeningen van die apparaten kijken op de AEG site. Daarvoor heb ik dan wel ook de PNC's (Product Number Code) van die apparaten nodig. Ook dat gegeven staat op de typeplaatjes.

Maar ook technici die wel beschikken over technische documentatie hebben absoluut de gegevens van het apparaat (of de apparaten indien er een oven bij betrokken is) nodig. Modelnummer(s), PNC('s).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu