Stopcontact bedienen met lichtschakelaar

Mra

  • #1
In mijn nieuwe huis bedien je de lichtpunten (plafond) met de schakelaar (dat zal overal wel zo zijn). Ik heb het licht in de kamer echter aangelsoten op een stopcontact. Kan ik dit stopcontact ook bedienen met de lichtschakelaar? Zo ja, hoe doe ik dat??
 

Fiesiekus

  • #2
Door een zwarte (schakel)draad vanaf de schakelaar naar de WCD te trekken en daar i.p.v. de bruine aan te sluiten.
 

Mra

  • #3
Het lichtpunt in het plafond bevat gebundelde bruine, blauwe en groen/geel draden. Inmiddels heb ik het werkend door de zwarte draad te vervbinden met de juiste bruine draad. Nu wil ik dit ook doen in de slaapkamer, maar daar lukt het niet. De WCD die ik wil bedienen met de lichtschakelaar lijkt niet via het lichtpunt aangesloten, maar dat kan haast niet; er lopen daar 6 draden van elk, en in deze kamer zijn 3 dubbele wcd's.

enig idee!?
 

Gerrit

  • #4
Als je de kontaktdoos uit de doos haalt, lopen de draden dan naar boven weg of omlaag? Het komt n.l. vaak voor dat de kontaktdozen aangesloten worden op de onderliggende verdieping.
 

Mra

  • #5
Inderdaad, achter de wcd gekeken en de draden lopen naar beneden, dus deze is helemaal niet aangesloten op het lichtpunt in deze kamer. Kortom, dit gaat niet lukken, ik denk dat ik maar een kabel van het lichtpunt trek naar deze lampjes, en deze kabel netjes probeer weg te werken.

dank!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu