Stoomcabine ventilator

Prutser2

  • #1
Hoi,

We hebben een stoomcabine gekocht, maar ik ben benieuwd of het verstandig is om het ventilatie-kanaal van de badkamer direct aan de ventilator van de stoomcabine te hangen. De huidige 12V ventilator zal het niet aan kunnen denk ik, ik ben ook al bekend met het Solid State relais voor een 230V ventilator. Dus daar behoef ik geen geen informatie over.

Maar kan iemand mij misschien vertellen wat de voor en nadelen zijn van het direct aansluiten op de stoomcabine? Met betrekking op vocht, zuigkracht en nog meer zaken wat niet eens in mij op komt.

Alvast bedankt voor de reacties.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Waarom zou de huidige 12v ventilator 'het' niet aankunnen? Wat is het doel van die ventilator? Zegt de (installatie) handleiding hier niets over?
 

Prutser2

  • #3
Nee, er zit een zeer beknopte handleiding bij.

Nou, zo'n lief klein ventilatortje kan volgens mij nooit de vochtige lucht (afgekoelde stoom) door een 2,5 meter lange buis drukken....maar ik ben ook maar een leek hoor.

Hij zal dienen om dus de lucht af te voeren en verse lucht aan te voeren vermoed ik.....
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Dan lijkt het me ook niet nodig om het ding op een kanaal aan te sluiten. Het kan toch niet zo zijn dat je eerst technische aanpassingen aan een nieuw apparaat moet gaan doen om het normaal te laten functioneren.
 

Prutser2

  • #5
Heb je helemaal gelijk in, máár..... als die ventilator nou eens bedoeld is om de lucht alleen maar de badkamer in te blazen en niet door een buis (die wat meer weerstand bied). En je wilt zelf dat die lucht meteen wordt afgevoerd, zul je toch zelf iets moeten verzinnen....toch??

Dat gebeurd met meer apparaten zo, soms hebben ze een kleine aanpassing nodig om te doen wat JIJ wilt, en niet alleen maar wat de fabriek verwacht van hun produkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu