Wel of niet ventileren in een stoomcabine

Alteba

  • #1
LS,

Momenteel ben ik een badkamer aan het verbouwen en heb ik een ruimte van 1,5 x 1 meter toegevoegd t.b.v. een douche/stoom cabine. Cleopatra (leverancier van de stoom unit) raadt aan om de cabine aan te sluiten op een ventilatiesysteem voor 'na' het stomen. Echter is mijn huis voorzien van een centrale ventilatiesysteem WVe van Bergschehoek. Dit systeem staat altijd aan en is derhalve niet geschikt om op een stoomcabine te monteren zonder tussenkomst van een afsluitbare klep. Tijdens het stomen mag de ruimte niet worden afgezogen. Is er een systeem op de markt die kan voorkomen dat een ruimte tijdelijk wordt afgezogen? de WVe is voorzien van ronde (dia - 125mm) buizen van R-vent. Of is de beste oplossing om niet af te zuigen en na het stomen de douchecel open zetten (die staat nl. in verbinding met de badkamer welke wel wordt afgezogen)
ter info: de WVe heeft een capaciteit van 500 kub. de ruimtes die momenteel worden afgezogen zijn gezamenlijk 200 kub. Dus de capaciteit is in orde)

Ik hoor graag als jullie hiervoor een oplossing hebben.

Met vriendelijke groet,

Bart Altena
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Is het een combi cabine, waar je in kunt douchen en van een stoombad kunt genieten? Dan zit er standaard een ventilator ingebouwd. ( meestal )

Anders zou ik zeggen, idd op de manier zoals u beschrijft.

Deur openzetten na het stomen, de ventilatie van de douche kan het wel aan.


Calenta :cool:
 

Geus

  • #3
Ik zou het even checken bij de leverancier hoe dit in vergelijkbare gevallen wordt opgelost. Aansluiten met een afsluitbare klep op je bestaande systeem lijkt mij het meest effectief. Anders met een ventilatortje ventileren in de badkamer, waarna het systeem het verder afvoert. Ventileren door alleen de deur open te laten staan, lijkt mij onvoldoende, want dan creer je niet echt een luchtstroom door de cabine.
 

Elektricien

  • #4
Als je narigheid wil moet je de deur openzetten na het stomen.
Kun je niet rechtstreeks naar buiten met een pijp en er een ventilator tussenbouwen, die je met een timer schakelt? dus na het stomen timer aanzetten?
 

Superkees

  • #5
Die ventilatie zal gewoon met een perilexstekker aangesloten zijn. Met een beetje knutselen kun je de spanning op afstand wel uitschakelen. In de stekkerdoos van de perilex, of eventueel in de 3-standenschakelaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu