Steigerplanken als vloer

Nicky

  • #1
Wij willen graag (bouw)steigerplanken als vloer bewerken.
Weet iemand of dat mogelijk is en hoe wij dat het beste kunnen aanpakken?
 

Amdusias

  • #2
Opzich zou het wel willen , maar er zitten geen veer en groef aan/in dus de kans dat ze gaan wisselen en openstaan bestaat er wel , en de kans is ook groot dat het gaat gebeuren.
Als je daar geen problemen mee hebt, en je wilt een wat ruige uitstraling
is het wel geinig om te doen.....

wil je het nog gaan lakken?. of onbehandelt laten?... anders word het wel flink schuren, stijgerplanken zijn niet echt glad...

en wat voor ondervloer heb je?.. wand ik denk dat je de planken vast zal moeten nagelen.. lijmen gaat wat lastig volgens mij...
 

Nicky

  • #3
Ik zat er aan te denken om de planken door een schuurmachine tehalen bij een houthandel en daarna te behandelen met was/olie ivm onze hond, vind ik lak niet zo fijn.

We hebben een beton ondervloer. Wat van soort ondervloer zullen we moeten gebruiken?

We hoorden dat de steigerplanken 9 tot 12 mnd droogtijd heeft. Zal er daarna ook grote kieren ontstaan door het leggen zonder verbinding?
 

Amdusias

  • #4
Ja ik denk dat het een niet al te strake vloer zal worden , en ik weet niet of het prijstechnies wel voordelig is... maar dat is een ander verhaal , en zal me daar ook niet mee bemoeien. denk dat het mischien mooier is wanneer je de planken door een vandikte bank haalt , die schaaft het hout namelijk.

wat betreft de ondervloer, denk ik dat je eerst OSB platen moet leggen , en dat je daar de planken op vast spijkert....

nu durf ik dit niet met 100% zekerheid te zeggen, mischien dat een aantal andre het kunnen bevestigen...
 

Pepjo

  • #5
Ook als je een vloer legt met verbinding krijg je kieren als je de vloer te nat legt. Probeer je planken zo droog mogelijk te krijgen. Op zich is het een erg leuk idee, een vloer van steigerplanken, maar gezien de aard van het materiaal moet je niet inzitten over kieren. Ik denk dat ze er juist bij horen. Constructie-technisch kun je óf alle planken met pluggen en schroeven in je vloer zetten, óf een soort rachelwerk maken waar je ze op vastzet. Het geheel zal dan wel sterk en zwaar genoeg zijn om te blijven liggen.
 

H@ns

  • #6
Als je gaat schuren/schaven hou je uiteindelijk een doodgewone plank over...

Om een fatsoenlijke vloer te krijgen die iets weg heeft van doorleefte steigerplanken kun je beter grenen vloerdelen nemen en die eerst bewerken met een staalborstel en daarna met kalkwater behandelen.

Een olie afwerking heeft geen zin in dat geval dus een harde, evt. witte of grijze was is de enige optie als het geen lak mag zijn.

Over smaak valt niet te twisten natuurlijk maar over constructies wel! Steigerplanken éénzijdig schaven geeft geheid kromme planken. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken want er zal geen enkel bedrijf gek genoeg zijn om steigerplanken door zijn vandikte bank te halen (tenzij je een nieuwe zet Tirza -beitels in de prijs doorberekend)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu