Underlayment als topvloer

Sepp

  • #1
Om de kosten te beperken zou ik graag de plankenvloer van onze vliering (dient in eerste instantie als opslag, en later eventueel als slaap/studieruimte) met een hoogwaardig underlayment willen voorzien. Glad schuren en ook aflakken met 2K lak.

Mijn vraag: het gaat om 20-25m2 en is een open ruimte onder het dak...aangesloten op leefruimte, dus verwarmd en goed geisoleerd.

Is er een goede manier om deze platen te bevestigen, zonder zichtbare schroeven? Lijmen lijkt me niet zo handig voor de toekomst, om het weer uit elkaar te krijgen.
Andere manieren misschien?

Ik neem aan dat er geen folie onder moet komen, doordat de ruimtes met elkaar verbonden zijn?

Aflakken zou ik het liefst alleen de bovenkant na het leggen.

Welk soort plaat zouden jullie adviseren voor zichtwerk toepassing als deze.


Alvast dank voor jullie meedenken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Sepp schreef:
Is er een goede manier om deze platen te bevestigen, zonder zichtbare schroeven? Lijmen lijkt me niet zo handig voor de toekomst, om het weer uit elkaar te krijgen.
Andere manieren misschien?
Op de hoogte van houtproppen.
 

Zakraket

  • #3
Als je perse niet wil lijmen; Ik zou er dan zwarte schroeven in draaien, dat maakt het industrieel. In ons tuinhuis heb ik ook een verdiepingsvloer van underlayment, die ga ik ook 2k aflakken (hele binnenzijde wordt nog hoogwaardig afgewerkt, vnl. met multiplex) en die heb ik gewoon met (normale verzinkte) schroeven vastgezet.
 

Sepp

  • #4
Misschien is schroeven wel de beste oplossing idd, alhoewel ik lijmen niet helemaal uitsluit.

Wat spreekt er tegen als ik fins vuren zwevend op een laagje schuim leg en dan alleen de kopse kanten met elkaar verlijm?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Dat de platen krom gaan trekken en gaan schotelen.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
Kopse kanten verlijmen heeft weinig nut: dat kan praktisch geen kracht hebben. Waarom werk je de bestaande plankenvloer niet netjes af (schuren en dan lakken)?
 

Sepp

  • #7
ik moet twee aansluitende delen op zelfde hoogte brengen, en dan gelijke vloer over alles heen - hmm, zal dan toch wel schroeven of lijmen moeten gaan worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu