Houten frame als vloerverhoging Whirlpool op zolder

CB90

  • #1
We hebben het "klus" idee om een whirlpool op zolder te plaatsen in een nieuwbouw woning van 2023.

Het idee is om een houten frame van balken op de betonnenvloer te plaatsen en een plateau te maken van 180 x 320 om het bad op te plaatsen.
Balken worden om de 30 cm geplaatst en twijfelen over de maatvoering van de balken.
Dit zal onder het schuine dak komen waardoor we het plateau niet hoger als 15 cm willen hebben, maar wel genoeg hoogte hebben voor de afvoer.

Welke dikte van de balken kunnen jullie aanraden? Gewicht van whirlpool is 90 kg en inhoud max 215 L + 2 volwassenen (totaal max 500kg)
even eens zijn tips welkom betreffend wat voor platen hier op gelegd kunnen worden, ivm verspreiden gewicht maar ook de mogelijkheid om op te kunnen tegel. (niet verend plaat materiaal).

Online kan ik hier niets vinden wat op mijn situatie lijkt, vandaar de hulp vraag op de forum.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom wil je een bad op een verhoging zetten? Kan de afvoer niet in de cementdekvloer gemaakt worden?

Vraag ook even na bij de aannemer / constructeur van het huis of de zoldervloer wel geschikt is voor een bad (als dat niet is gebeurd).

Aandachtspunt voor jezelf is onder meer de ventilatie. Veel nieuwbouwhuizen worden verkocht met een bergzolder, als je daar iets anders wil, moet er e.e.a. aangepast worden. Als de aannemer bekend is met je plannen, heeft hij de verplichting je over deze aanpassingen in te lichten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu