Tiefgrund als voorstrijk voor verlijmen vloertegels

Indigo-1

  • #1
Hoi,

Van wat ik heb gelezen wordt tiefgrund vooral gebruikt als voorstrijk voor verf. Of is het een universele primer die ook geschikt is voor het verlijmen van vloertegels?
Weet iemand hier wat meer over?

Groet,
Robert
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt me onwaarschijnlijk, dat 'tiefgrund' geschikt zou zijn voor het voorbereiden van de ondergrond voor het leggen van vloertegels. De lijm waarmee tegels worden gelijmd bevat cement-achtige materialen, terwijl de muurverf veelal latex bevat, een rubberachtige substantie. Tiefgrund (dat geen merk is, maar een soortnaam is en in allerlei variaties voorkomt) wordt vooral aangeprezen als voorbereiding voor het schilderen (met muurverf) op poederende muren.

Waarom gebruik je niet de daarvoor bedoelde producten? Dus de in de blijsluiter van de tegellijm beschreven voorstrijkmiddelen. Je komt jezelf tegen als je het verkeerde product gebruikt, dan kun je in het ergste geval naderhand alles opnieuw doen. Ik kwam op de korte zoektocht die ik deed naar "voorstrijkmiddel vloertegels" zelfs aanwijzingen tegen, dat het op sommige ondergronden helemaal niet nodig is een voorstrijkmiddel te gebruiken.

Dus eerst bepalen wat de ondergrond is (cementachtig, al of niet zuigend, wellicht tegels over tegels etc.) dan bepalen welke lijm je gaat gebruiken (gebruik een poederlijm, geen pasta voor vloeren), dan aan de hand van die combinatie bepalen of de ondergrond voorgestreken moet worden en zo ja waarmee.
 
  • Like
Waarderingen: Rogeeke1

Indigo-1

  • #3
Bedankt voor je reactie. Er was nog een openstaande twijfel, omdat ik dat nog had liggen. Maar helemaal duidelijk. :prima:
 
  • Like
Waarderingen: Rogeeke1

Indigo-1

  • #4
#Topic kan wat mij betreft gesloten worden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu