Egaline als zichtvloer/afwerkvloer? Tips of andere suggesties?

RemcoReuvers

  • #1
Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum en mijn vriendin en ik krijgen over 2 maand de sleutel van ons eerste koophuis.

We zijn momenteel aan het kijken welke vloer we op de hele 1e etage willen (overloop + slaapkamers) en een gietvloer heeft onze voorkeur.
Nu zie ik dat er vanalles te koop is, en eigenlijk is onze vraag heel simpel, is het mogelijk om zelf op een voordelige manier een goede gietvloer te kunnen leggen, en zo ja welke (+ wat nodig). Momenteel ligt er een laminaatvloer.

Ik ben me er van bewust dat goedkoop duurkoop is...echter de hoofdprijs betalen voor een gave door vakmannen gelegde betoncire-vloer zien wij voor onze slaapkamers niet zitten.
Een gladde vloer met een mooie coating/laklaag lijkt ons top. Ik zag voorbij komen dat bepaalde egalines met een laklaag zou kunnen, maar andere berichten zijn hier weer sceptisch over.

Iemand ervaring of goede tips?
Ik zie jullie reacties graag tegemoet, bedankt alvast!
Groeten Remco
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Belangrijk om eerst te weten is, wat er voor verdieping vloer in zit.
Houten vloer of beton vloer.
En je kunt natuurlijk alles zelf doen, als je heel handig bent en wat ervaring er in hebt.
Verder geven we hier op het forum geen merken door, of bevelen we merken aan.
 

RemcoReuvers

  • #3
Er zit een betonnen vloer in. Handig zijn we/ben ik wel en we verdiepen ons ook overal in, echter dingen als een muur stucen laat ik liever over aan een vakman, maar een vloer die zichzelf tijdens het gieten al grotendeels uitvlakt moet te doen zijn.

Gr Remco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu