Steeds leeg syfon door vacuum

Tijdens mijn badkamer verbouwing en het plaatsen van de douchedrain nu alles aan het testen, wat mij opvalt is dat wanneer er een aantal keer de toilet op de badkamer doorspoelt de syfon steeds iets leeg trekt,, dat zou heel goed kunnen kloppen alleen weet ik even geen oplossing omdat een beluchter/ontluchter liefst boven het syfon niveau zit,, en aangezien dit van badkamer door de vloer naar toilet plafond beneden loopt (dit is nog gewoon open) en van daar naar de grote afvoerbuis. Is hier nog een oplossing voor? Het afvoersysteem zelf is wel gewoon belucht/ontlucht deze ontluchter zit allemaal voor deze aansluiting op bovenste punt.
 
Wij kunnen uit jouw tekst niet opmaken hoe één en ander aangelegd en aangesloten is. Zal wel iets niet helemaal lekker aangelegd zijn. Extra beluchting is als het correct gedaan is, in principe niet nodig.

Heb je het handige en op dit forum al vele malen genoemde handboek binnenriolering gelezen en gevolgd?

Edit: er is ook een handig filmpje beschikbaar
 
Laatst bewerkt:
Heb even je oude foto hier neer gezet met je bestaande wc aansluiting in de vloer je ziet op de witte leiding een beluchter zitten.
En kan je ook aan geven hoe nu je drain zit en is aan gesloten?
1747654421392.png
 
Bedankt Henk253, Kijk daar zat dus een ontluchter niet voor niets,,,

De afvoer van het bad is niet meer in gebruik,, ik heb de drain 20 cm voor de afvoer van het oude bad geboord naar beneden in de toilet ruimte daar kwam toch een verlaagd plafond in dus dat leek mij het makkelijkste… ik zal wat foto’s erbij voegen,,, heeft het nut om een ontluchter op de buis van de afvoer van de drain in de toilet beneden te maken met een buis omhoog zie tekening, dat zodra er vacuum is deze verstoord wordt door de ontluchter?

Vandaag hebben de kinderen extra veel gepoept en geplast boven :) het reageerd.. je ziet het water dan even bewegen maar het zijn maar mmters, syfon was nog half vol, wat ik wel gedaan heb omdat we afgelopen dagen een reserve badje hadden om ons te wassen de volle emmers water in de wc gegooid met flinke stroming… dan gaat het echt hard zag ik,,



IMG_4971.jpeg

IMG_5050.jpeg

IMG_5052.jpeg
 
Nee niks, dit is ook het enige wat veranderd is aan de situati. Alles werkt goed het is alleen een dat puntje wat me opviel en ik graag verholpen hd als dit nog zou kunnen.

De wc is zo klein ik niet alles volledig er op krijg..

Maar de buis loopt gewoon verder naar beneden door de vloer naar de kelder.
Daar zou ik evt ook nog een aansluiting hebben om deze afvoer te plaatsen.



IMG_5051.jpeg
 
Had zowiso al min 50 moeten zijn.
Je draaigoot heeft een aansluiting van 40mm maar daar word altijd een verloop naar 50 bijgeleverd en dat heb je dus niet gebruikt, maar dit zit er voor een reden bij.
Persoonlijk zou ik beginnen met de vanuit onder het plafond te verzwaren naar 75 mm.
 
Had zowiso al min 50 moeten zijn.
Je draaigoot heeft een aansluiting van 40mm maar daar word altijd een verloop naar 50 bijgeleverd en dat heb je dus niet gebruikt, maar dit zit er voor een reden bij.
En wat zou die reden kunnen zijn. Nooit te oud om te leren.

Waar ik aan twijfel is de hoogte die het water in het stankslot heeft. De hoogte daarvan zal meer of minder het vacuum bepalen. Is de kolom water hoger zal het slot later, dus als het vacuum groter is worden open gezogen. Voor mij lijkt het erop dat het vallende water in de standleiding langs de T iets van vacuum veroorzaakt.
 
Een douchegoot heeft vaak een stankafsluiter met beperkt volume, om ruimte uit te sparen. Toen ik mijn ligbad liet vervangen door een inloopdouche met lage instap, werd de stankafsluiter regelmatig leeggezogen, een probleem dat eerder niet speelde. Jaren later bleek zich een enorme verstopping op te bouwen.
 
Als het pas jaren later bleek, lijkt het me niet een 'enorme' verstopping geweest te zijn. Maar je ke hebt een punt, het kan ook een beginnende verstopping zijn.
 
Dan maar in grote leiding camera in spectie uit voeren.
@wgb
Die verloop zorgt er ook voor dat het water gaat stromen van de put naar afvoer.
Vaak zetten ze die verkeerd.
Ook die 40mm naar beneden is net een rietje waar water in zit die je van boven dicht knijp dan zuigt ie aan bv de stank afsluiting put en komt er lucht bij en dan zakt het water.
En bij door spoelen toilet kan ie lucht aan zuigen via de drain dit is een dunne leiding dus minder weerstand.
Maar in de oude situatie zat ook een beluchter dus er waren dan al problemen met die afvoer.
verloop verkeerd.jpg
12496_verloop_2.jpg
 
Staat de standleiding vanuit de kruipruimte tot boven het dak, er zou niets mogen gebeuren. Valt de bel water zal de lucht voor en achter de bel geen druk of vacuum maken. Wat het gevolg kan zijn van water wat met snelheid langs de T loopt zou ik zo een twee drie niet weten.
Een systeem zonder standleiding, bij een beginnende verstopping zou het stankslot van de drain niet open worden gezogen maar open worden geperst.



Standleidin douche goot.jpg
 
Er zit geen stand leiding in de hoek zit een zak leiding.
op foto #4 kan je zien dat wc afvoer in de vloer naar achteren gaat en dan naar beneden zie oude topics van @Paulus123
 
De juiste oplossing is een standleiding maken bijvoorbeeld een buis doortrekken tot boven het dak.
Ik heb nog nooit gehoord dat een ont-of beluchter levenslang probleemloos zijn werk doet.
 
een ont en beluchter wat jij zegt hoort ook niet in huis beste is van het dak en dat je riool stelsel goed werkt.
De laatste jaren komt dat veel meer voor er word een boel af geknutseld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan