Stank van vloerverf op terpetine basis gaat niet weg

Sander456

  • #1
Een vraagje aan de schilders. Sinds kort heb ik een nieuw huis, de vloeren (beneden, 1e verdieping en zolder) hebben we geverfd met een (garage)vloerverf van de verfkampioen op terpentine basis. De eerste laag die we aanbrachten op de vloeren hebben we verdund met 10% als een soort primer. We hebben daarna onverdund 2 lagen aangebracht, en beneden zelfs 3 lagen.

Nu 2 weken later stinkt het echt nog heel erg in huis. We krijgen er gewoon hoofdpijn/misselijk van als we er een paar uur zijn. Er zit een goed ventilatie systeem in het huis (vrij nieuw huis) maar toch blijft de geur. Omdat ik er nog niet woon kunnen we de ramen niet tegen elkaar open zetten (geen kantel ramen). Als we er zijn doen we het wel, dus het heeft al wel zeker meerdere dagen bij elkaar opgeteld gelucht met de ramen open, en het ventilatiesysteem staat 24/7 aan.

Is dit normaal? We beseffen ons dat wel veel geverfd hebben, niet zomaar 1 kamertje ofzo. Maar we hadden wel gedacht dat het nu toch wel weg zou zijn. Ik wil er namelijk volgende week gaan wonen, maar op deze manier kan dat nog niet.

Graag advies hoe deze geur het beste weg te krijgen en ik hoor graag of dit normaal is, of niet...?

Bedankt alvast!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu