Werking dubbelglas van 1980

Koopman

  • #1
Beste allen. Wij hebben een huurwoning van de WBV. Er zijn in de gehele woning dubbelglas in van het jaar 1980. Wij twijfelen aan de werking van deze ramen, omdat we tocht ervaren vlak bij deze ramen. De woningbouw zegt, dat deze ramen nog wel effect hebben op de wering, wat is waar ?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Als er geen condens tussen de glasplaten zit, werkt de ruit nog zoals deze bedoeld is.
Controleer voorzichtig met een brandende kaars of je last hebt van tocht of koudeval. In het eerste geval beweegt de vlam, bij de tweede niet.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dubbel glas uit 1980 is absoluut geen isolerende beglazing zoals dat nu te koop is. Het is daarom ook geen HR++.

Dat je "tocht" ervaart geeft dit al aan: er komt koude via het glasoppervlak de woning binnen (wat niet zou kunen als het glas isoleert). De tocht is niets anders dan warme lucht uit je woning die afkoelt bij het glas. Warme lucht stijgt op, koude lucht zakt naar beneden en deze luchtstroming geeft de tocht.
 

Koopman

  • #4
Als ik een waxinelichtje op de vensterbank zet, blaast het vlammetje horizontaal. Maar de Woningbouwvereniging zegt dat de ramen nog prima zijn, wat ik betwijfel.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Dan tocht het, het glas is niet de oorzaak.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Ook bij koudeval zal er een luchtstroom zijn. Van boven naar beneden langs het glas, en vervolgens horizontaal bij de vensterbank. Vaak zie je dat bewoners zelf mooie brede vensterbanken hebben geplaatst, met soms ook links en rechts zware gordijnen welke deels voor de radiator hangen. Dat heeft een enorme negatieve impact op het comfort.

Daarbij

* Dit forum richt zich op klussers die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen naar inzicht van de moderator.

Een beoordeling over het glas van een gehuurde woning valt hier niet onder. Daarom wordt dit topic gesloten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu