Stank uit inbouwreservoir van toilet

Joostp

  • #1
Hallo,

Sinds de renovatie van onze badkamer (ongeveer 1 jaar geleden) hebben wij last van een rioollucht in de badkamer. De lucht komt uit het inbouwreservoir (als ik de drukknop weghaal en mijn neus erin steek stinkt het overduidelijk). Dit lijkt me toch een vrij rare plek voor een stankprobleem: dit is toch een afgesloten geheel?

De kruipruimte onder de badkamer is kurkdroog, dus daar is geen sprake van lekkage. Ook heb ik mijn toiletpot al een keer opnieuw gemonteerd, maar daar kwam niks vreemds aan het licht.

Iemand tips?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb ervaren dat ze bij het installeren van dit soort toilet een rubber ring van de aansluiting van de pot en de rioolbuis hebben, zeg maar, verschoven. Sloot niet meer goed af en veroorzaakte zo nu een dan een stank op het toilet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Vermoedelijk zit de riool aan sluiting een lek boven in waar riool lucht uit komt of hij is los geschoten, we hebben al eens vaker zo`n klacht gehad op het forum
 

Joostp

  • #4
Dat betekent zeker het openbreken van het inbouwreservoir om de aansluiting op het riool daar te bekijken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dat hoeft niet kan ook wezen dat het rubber verschoven is of dubbel of gescheurd bij plaatsen aansluit pijp van wc pot zelfHaal de wc pot er voor weg en ver wijder de onderste pijp nu kan je de rubber inspecteren vaak kan je ook net bij de pijp langs kijken als hier iets lekt wat verder op zit.

zit het verder dan moet het wel open of je kan via een andere kant er bij
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
In mijn geval werd de pot weghaald en meer aandacht besteed aan de afdichtende rubberring bij het terug aanbrengen. Deze was de eerste keer een beetje uit de zitting geschoven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu