Standleiding, eigen leidingen?

Wendy1983

  • #1
In 2013 heb ik een appartement gekocht in een groot VVE complex.

Sinds enige tijd heb ik op en af problemen met enkele afvoeren. Op de inlogpagina van de VVE zie ik meerdere huizen met onderhouds cq reparatieverzoeken op de standleiding.

Werkend bij een schadeverzekeraar weet ik dat dergelijke problematiek nogal in de papieren kan gaan lopen, met enige vrees voor hak- en breekwerk.

De afvoeren die eigenlijk altijd zonder probleem doorspoelen zijn het toilet, de wasmachine en het bad.

Wasbak keuken, wasbak toilet en wasbak badkamer geven eens in de zoveel tijd problemen. Alle wasbakken staan dan vol of lopen vrijwel niet door. Ik kan dan doen wat ik wil: soda, ontstoppingsmiddel, agressief ontstoppingsmiddel, plopper, maar niets helpt. Na verloop van tijd loopt het water toch langzaam door. Zo snel als het probleem opkomt, zo snel is het meestal ook weer weg. Voor weken, soms zelfs een maand of 2 loopt het weer goed door en is er geen vuiltje aan de lucht.

Mijn vriend is al eens aan de gang geweest met een ontstoppingsveer. Alle sifons zijn losgeweest en schoongemaakt. Een keer per week gaat er standaard kokend water met soda door de leidingen.
Maar toch blijft het probleem zich voordoen.

Enige tijd geleden zijn er beneden in de flat lekkages geweest door opgehoopt frituurvet in de standleiding.

Daarnaast borrelen mijn wasbakken in de badkamer en het toilet. (keuken niet, bad niet)
Hevige borrelende geluiden ontstaan in mijn wasbak in het toilet, als buren boven (hoeft niet eens precies boven mij te zijn) als zij de wc doortrekken.
Datzelfde borrelende geluid doet zich ook voor als ik de wasbak in de badkamer gebruik.

Ik weet dat ik de VVE in moet schakelen. Eigen loodgieter mag helaas niet (tot zover de mogelijkheid van prijs en kwaliteitsvergelijk)

Zijn dit eventueel de standleidingen, of is er meer aan de hand?
 

Sewerboy

  • #2
Camerainspectie laten uitvoeren op de probleemleidingen. Bent u van gespeculeer af. Een arts heeft ook vaak een camera nodig om erachter te komen wat patient mankeert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu