Eigen huis bouwen: Fout gemaakt met afvoer / standleiding (denk ik)

huisbouwen2022

  • #1
Hoi! Ik ben bezig met het bouwen van mijn huis, het is een houtskeletbouw huis met badkamer beneden en daarboven een halve verdieping/zolder, wat de slaapkamer wordt.

Tekening: https://ibb.co/ZcXC4wY

Ik ben vergeten rekening te houden met de standleiding/ontluchting/beluchting van het riool (blauw in de tekening). Ik heb geprobeerd het zo duidelijk mogelijk te tekenen. De huidige situatie is als volgt: Het riool ligt vast in het beton (groen), we hebben de afvoer van de wc vóór de muur laten uitkomen, die steekt nu dus op die plek uit het beton omhoog. We wilden een klein muurtje bouwen waar het reservoir dan in zou komen. Daarbij niet aan een standleiding gedacht. Ik vraag me af hoe erg deze fout is, misschien (hopelijk) valt het wel mee en kunnen we dit prima oplossen.

Op plaatje 2 heb ik getekend wat ik denk dat het had moeten zijn. Dit kan niet meer.

Kunnen we het oplossen zoals ik bij oplossing A of B heb getekend? Of mag dit niet? Ik heb gelezen dat de standleiding recht naar beneden naar het riool moet lopen.Wat gebeurt er als we dit niet doen en het zo oplossen?

Ik kan me voorstellen dat oplossing C een goede oplossing zou zijn, alleen zouden we hierbij een hele koof in de badkamer moeten bouwen, die ook te zien zal zijn (en ruimte wegneemt) in de slaapkamer boven.

Ben benieuwd naar jullie mening/inzicht/advies!

Groetjes, Lonneke
 

Dimkal

  • #2
Oplossing A geeft problemen omdat evt het eea blijft hangen naar de ontspanningsleiding met verstopping tot gevolg. B zou mooi zijn maar die ruimte heb je niet omdat de valpijp en waterreservoir dan in de weg zit. Kan je niet alsnog de aansluiting in de vloer verder naar achter leggen in de spouw en daar dan op aansluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu