Spoelbak wc: watertoevoer/binnenwerk omkeren

MarcelVC

  • #21
Helaas is dit net het probleem. Het is de wateroverloop die vast zit. Je kan de toevoer vlotter dus niet omdraaien omdat die overloop vast zit. Het omdraaien van het binnenwerk kan dus niet als de overloop op dezelfde plaats (links) blijft.

Dit werd ook in de winkel bevestigd.

 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #22
Dan moet toch de kelk er uit en die kan omgedraaid worden, je binnenwerk is van geberit.


je moet de grote moer los kunnen draaien en het uitsroom mechanisme een slag kunnen draaien.

kan goed vast zitten ben ik met je eens, zet eens wat warm water in de bak, spoel dit na een tijdje weg en gooi er dan koud in. Met wat geluk schrikt de wartel en krijg je hem wel los.

john
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Hebt u opgemeten of de vlotter die ik wat verder naar boven aanbevolen heb past ?
Voor zover ik weet past die er gewoon in aan de rechterkant.
 

Corh

  • #24
Bedankt voor je uitgebreide reactie MarcelMC. Natuurlijk had ik hoop dat je een oplossing had gevonden die ik kon gebruiken... helaas.

Ik heb een toilet bij de Hornbach gekocht en dat is uiteindelijk gewoon hetzelfde toilet als jouw merk. Volgens de verkoper was de aansluiting gewoon links en rechts te monteren. Dus ik ben begonnen met verbouwing van mijn toiletje en dus alles wel geïnstalleerd en liep bij het aansluiten van de spoelbak tegen hetzelfde probleem aan :oops: . Dus demonteren en terugbrengen kan altijd maar is al wel erg lastig geworden en dan heb ik alsnog geen mooi kleine pot in mijn kleine toiletruimte. Dus weer wat geleerd: volgende keer alles eerst in elkaar zetten en dan pas monteren... tja.

De moer aan de onderzijde zit inderdaad muurvast en omdraaien is geen snelle oplossing. Helaas.

Dus ik geef nog niet op. Bijvoorbeeld een andere en kleinere vlotterkraan, zoals Jan voorstelt, die net wel past zou een oplossing zijn. Ik heb de binnenzijde opgemeten, de vlotter mag niet groter zijn dan ca. 8,5 cm. Dit kan ik niet achterhalen uit jouw voorbeeld, deze kan ik ook niet op internet vinden.
 

Corh

  • #25
Optie die ik nog heb gevonden is het binnenwerk vervangen door een betere versie; zie afbeelding. Dit is hetzelfde binnenwerk (geberit 280) alleen dan met de vlotterkraan op de overloop op de locatie waar de meeste ruimte is. Dit zou theoretisch moeten passen. De waterslang kan de zowel links als recht worden aangesloten. Maar ja, niet goedkoop.



Wie heeft een tip voor een kleine vlotterkraan?
 

MarcelVC

  • #26
Dank voor de info CorH, hou ons op de hoogte we hopen echt dat u een gepaste oplossing kan vinden.

In dat geval overwegen we zeker ook om het toilet opnieuw te gaan bestellen, want de onze is ondertussen zoals je weet al terug naar de winkel...

Heel veel succes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu