Split airco installeren

Sjoefke

  • #1
Ik heb een split airco easyconnect gekocht bij een groothandel. 12.000 BTU. 3,55 kW. Een paar vraagjes die in de handleiding niet voorkomen.
Ik wil dit systeem zelf gaan plaatsen. Ben niet echt een klusser maar wil het niet uitbesteden ivm kosten.
Deze `mega`-klus houd in:

> De buitenunit op mijn dakterras plaatsen, aan de muur met beugels of gewoon neerzetten met (wasmachine)trillingdempers.

> De binnenunit boven mijn inbouwkast aan de muur. Nu wil ik eigenlijk geen grote gaten boren in de muur. Kan ik de slang ook links of rechts van de binnenunit uit laten komen? Er zit een soort plastikje dat ik eruit kan slaan of drukken maar daar gaat mijn garantie denk ik..

> De leidingen doorvoeren:
Kan door mijn raam, hoe moet ik een 110mm gat door een enkelglas ruitje maken, is die stevig genoeg? Hoe af te dichten rondom?
Kan door de muur, hoe een 110mm gat te maken door een muur om in mijn inbouwkast uittekomen en dan door de buitenmuur richting dakterras? Hoe af te dichten rondom?

Als ik aan de slag ga wat voor apparaten en materiaal kan ik dan het beste in huis halen. Ik weet veel vragen maar kan iemand mij aub helpen?!
 

Gerrit

  • #2
Het gaat om die gaten; In het glas kun je proberen, maar oudere ruiten sneuvelen al snel.
Door de muur moet je zagen met een speciale zaag en een daarvoor geschikte machine. Die zijn dermate duur dat je het moet laten doen.
Er zijn boorbedrijven die je daarvoor kunt vragen.
 

Sjoefke

  • #3


 

Kloek77

  • #4
Als je naar een glashandel gaat kunnen ze zo een ruitje met een mooi gat op de juiste plaats voor je maken voor niet zoveel geld.

of je dat mooi vindt is een tweede natuurlijk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
@ Sloefke: Topics samengevoegd, wilt u dit onderwerp binnen 1 topic houden ?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Om het eenvoudig te houden zou je natuurlijk ook het ruitje kunnen verangen dor plaatmateriaal en daar het benodigde gat in zagen of boren. Lijkt mij ook wat eenvoudiger afdichte
n.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu