Sphinx wc - onderdeel niet los te krijgen

Hans12

  • #21
Ja, dat heb ik helaas gemerkt. Inmiddels heb ik al contact gehad met 2 bouwmarkten en die konden mij niet verder helpen. Het onderdelenhuis verkocht hetgeen wat ik zoek ook niet. Ik heb al een sanitairzaak aangeschreven maar ik vrees dat die gesloten zijn, en daarnaast heb ik zo mijn twijfels of zij mij verder kunnen helpen.

Ik denk dat ik ga proberen om de moer te lijmen, want ik ben bang dat het vinden van een moer voor een Sphinx toilet toch niet zo makkelijk is als gedacht. :-|

edit:
Heb zojuist contact gehad met een sanitairzaak en het ziet er niet best uit. Het type moer wat ik zoek wordt niet meer gemaakt, en schijnt ook niet meer leverbaar te zijn... Oftewel: hopelijk kan ik de boel nog lijmen.. :cry:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #22
Een goede loodgieter instalateur heeft vaak ook een hoop van dit spul op de plank liggen. Ik dacht dat je nog een zwarte moer had die paste althans dat schreef je..
 

Hans12

  • #23
Nou ik heb nog even contact gehad met een sanitairzaak en op hun advies heb ik het binnenwerk meegenomen. Daar aangekomen bleek dat ze exact hetzelfde binnenwerk hadden liggen (Sphinx no 14), en daar was ik echt blij om.

Vervolgens hebben ze een nieuw membraan in de vlotterkraan gezet, en ik heb direct een tweede membraan gekocht voor de wc beneden (die loopt ook traag vol). Overigens de membraan die eruit kwam was helemaal kapot en duidelijk versleten.

Zometeen ga ik het geheel even inbouwen en ik ga er nu toch wel vanuit dat het goed gaat komen.. Al met al heeft het veel tijd en ook aardig wat geld gekost, maar... ik ben er toch wel wat wijzer van geworden. :wink:

Ik laat nog wel even weten als het is gelukt. :)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #24
Kijk, dat gaat de goede kant op :) .
Mijn conclusie: speciaalzaken zijn er niet voor niets.
 

Hans12

  • #25
Haha goede conclusie Frank! :wink:

Inmiddels loopt het toilet al een stuk sneller (1 a 1,5 min) vol en dat was voorheen bijna 10 minuten! Ook het doorspoelen gaat goed. Wat nog niet goed gaat, en daar baal ik wel wat van, is dat er water weg lekt. Het moer gedeelte zit volgens mij toch echt strak genoeg (ik krijg er geen beweging in), maar toch blijft er water weg lekken (1 cm in een uur?).

Misschien moet ik tussen de moer en de bak wat lijm smeren zodat het e.e.a. wel sluitend wordt, en daarnaast zou ik de rubbertjes van het oude binnenwerk kunnen gebruiken. Volgens mij heeft Sphinx de oude moer ook vast gemaakt met lijm, want die moer zat echt muur vast.

1 deze dagen ga ik daar wel even naar kijken want ik moet ook met school bezig..

Het membraan van de wc beneden heb ik nog niet vervangen, dat komt dinsdag wel. :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Het ligt niet aan de moer die lekt maar het rubber aan de binnenkant dicht niet goed af, droog maken, een beetje acrylkit of fitterskit er tussen en de lekkage is voorbij.
 

Hans12

  • #27
Jan schreef:
Het ligt niet aan de moer die lekt maar het rubber aan de binnenkant dicht niet goed af, droog maken, een beetje acrylkit of fitterskit er tussen en de lekkage is voorbij.
Ik kon de verleiding toch niet weerstaan om het karwei echt af te maken. Zojuist heb ik, samen met de hulp van mijn moeder, de boel wel goed sluitend gekregen. M'n moeder hield het moer vast en ik draaide het binnenwerk stevig vast, en inmiddels sijpelt er geen water meer weg. Het was dus echt een kwestie van nog steviger aandraaien, wat me echt niet was gelukt als ik het alleen had moeten doen (met fitterskit misschien).

Al met al was het een hele operatie! Maar.... ik ben blij dat het is gelukt en ik wil jullie dan ook van harte bedanken voor de tips/hulp etc. En 1 ding weet ik zeker, de volgende keer zal het een stuk soepeler gaan (hopen we dan maar.) ;)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #28
Mooi dat het gelukt is, bedankt voor de melding.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #29
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu