Sphinx duoblok loopt door; welke rubber ring heb ik nodig?

Hielke

 • #1

Ik heb een oude (groene!) duoblok toilet van Sphinx en die begon te lekken. Ik heb al het binnenwerk uit de stortbak gehaald en schoongemaakt. Nu lekt het nog steeds. Het overlooppijpje heb ik even vervangen door een rubber stop, dus die is het niet. Ik ben er inmiddels achter dat ik uitstroommechanisme nummer 4 heb. Ik probeer dit nu weer lekdicht te krijgen maar heb een paar vragen:
- klopt het dat de rubber bal zo op een hardplastic rust, dus zonder rubber ring oid? Zo staat het volgens mij op de plaatjes die er van heb gevonden, maar ik wil het hier toch even checken.
- het mechanisme zit met 2 stevige bouten aan de onderkant van de stortbak geschroeft en daaronder zit een rubber "ring". Die is niet meer 100%. Ik kan op internet niet goed vinden welke ring ik moet hebben. Het is volgens mij de bodemklep afdichtring, maar die lijken er net anders uit te zien dan die bij mij in de stortbak. Weet iemand welke ring ik moet hebben?
- en kan ik die ring eventueel ook zelf namaken, knippen? Werkt dat met oude auto-binnenband, of is er een ander, beter materiaal?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Namaken werkt niet, doe even een belrondje naar installateurs, het zou gek zijn willen die geen vervanging hebben.
   

  Hielke

  • #3
  Ik heb alles er weer uitgehaald en een foto gemaakt van de afdichting die er nu in zit; dit lijkt een of andere vloeibare pakking te zijn geweest, gelet op de onregelmatige randen.
  Ik zal zeker die installateurs bellen, maar als dat niet lukt:
  Waar koop ik dat soort pakking, hoe heet dat?
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #4
  Bodemkleprubber.
  Groeten b
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Het is wel een oud type uitstroom mechanisme op deze pgina zie meerdere en ook tekeningen met evt verwijzing wat voor onderdelen.

  klik hier
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu