Sphinx duoblok loopt door; welke rubber ring heb ik nodig?

Hielke

  • #1

Ik heb een oude (groene!) duoblok toilet van Sphinx en die begon te lekken. Ik heb al het binnenwerk uit de stortbak gehaald en schoongemaakt. Nu lekt het nog steeds. Het overlooppijpje heb ik even vervangen door een rubber stop, dus die is het niet. Ik ben er inmiddels achter dat ik uitstroommechanisme nummer 4 heb. Ik probeer dit nu weer lekdicht te krijgen maar heb een paar vragen:
- klopt het dat de rubber bal zo op een hardplastic rust, dus zonder rubber ring oid? Zo staat het volgens mij op de plaatjes die er van heb gevonden, maar ik wil het hier toch even checken.
- het mechanisme zit met 2 stevige bouten aan de onderkant van de stortbak geschroeft en daaronder zit een rubber "ring". Die is niet meer 100%. Ik kan op internet niet goed vinden welke ring ik moet hebben. Het is volgens mij de bodemklep afdichtring, maar die lijken er net anders uit te zien dan die bij mij in de stortbak. Weet iemand welke ring ik moet hebben?
- en kan ik die ring eventueel ook zelf namaken, knippen? Werkt dat met oude auto-binnenband, of is er een ander, beter materiaal?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Namaken werkt niet, doe even een belrondje naar installateurs, het zou gek zijn willen die geen vervanging hebben.
 

Hielke

  • #3
Ik heb alles er weer uitgehaald en een foto gemaakt van de afdichting die er nu in zit; dit lijkt een of andere vloeibare pakking te zijn geweest, gelet op de onregelmatige randen.
Ik zal zeker die installateurs bellen, maar als dat niet lukt:
Waar koop ik dat soort pakking, hoe heet dat?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Bodemkleprubber.
Groeten b
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Het is wel een oud type uitstroom mechanisme op deze pgina zie meerdere en ook tekeningen met evt verwijzing wat voor onderdelen.

klik hier
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu