Sluitkom afstellen

Radeon

  • #1
Hi lezers,

Ik kom al jaren op dit forum om advies gericht naar anderen te 'stelen' maar heb nu zelf een vraagje die ik niet exact kan vinden hier.

Ik heb nieuwe deurrubbers geplaatst en nu gaat de deur heel lastig dicht. De dagschot is makkelijk aan te passen, reeds gedaan.
Echter bij het op slot dicht/opendraaien van de deur kan de sleutel maar 1x rond, daarna moet je kei en keihard duwen om de sleutel met moeite om te draaien. Zelfs met duwen is het eigenlijk geen doen.

Nu kan je de sluitkommen aanpassen weet ik, echter heb ik geen idee met welk gereedschap....het ziet er niet uit als Torx want daarvoor is het gat te rond en binnenin heeft het gekke metalen flapjes. Lijkt wel een diafragma van een camera... Iemand enig idee?

Ow en als ik de sluitkom afstelling zo zie, zit er dan wel speling cq afstelmogelijlheid op een situatie waar de deur (van binnenuit) aangedrukt moet worden om op slot te kunnen?

Super bedankt alvast voor het meedenken!

Mvg,
Boy

IMG_20210901_232453.jpg IMG_20210901_232447.jpg IMG_20210901_232442.jpg IMG_20210901_232447__01__01.jpg
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Lijkt meer op inbus.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Het lijkt er niet alleen op, het is het ook. Weet je zeker dat je de juiste afdichtingsrubbers hebt toegepast? Waarschijnlijk zul je in dat geval ook de scharnierzijde meer ruimte moeten geven.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De sluitkom moet dus iets naar binnen toe verplaatst worden. Waarschijnlijk eerst de kruiskop eerst een kleine tikje los draaien om beweging toe te staan. Dan met de inbus stellen en de kruiskop weer vast.
 

Fmrama

  • #5
Lijkt op “ torx external”. .Zoek daar eens op.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Nee, dat is het niet (en het lijkt er ook niet op). Het is standaard inbus, ongeacht het merk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu