Dagschoot valt niet sluitkom

Pierremans

  • #1
Ik heb een hardhouten tuindeur met BUVA meerpuntssluiting. Het probleem is dat de dagschoot niet in de sluitkomt valt: de afstand is te groot; er zit een redelijke kier tussen deur en kozijn. Hierdoor blijft de deur alleen dicht als je 'm op slot draait. Is hier iets aan te doen? Kan de dagschoot verzet worden? Of kun je een langere dagschoot kopen?

Bvd,
Pierremans
 

Rob smeets

  • #2
Die dagschoot is inderdaad erg klein en er zit niets anders op dan te zorgen dat de speling tussen het slot en de sluitplaat kleiner te maken door de hangnaad groter te maken.
 

Pierremans

  • #3
Hoi Rob,

Ok, dank je. Ik was al bang dat die sluiting niet aan te passen is. Maar hoe kan ik de hangnaad vergroten? De scharnieren zijn niet stelbaar o.i.d. en zijn verzonken in het kozijn en de deur.

Bvd en gr., Pieter
 

StefanD

  • #4
Informeer eens bij BUVA. Zij hebben een nastelbare sluitplaat. Wellicht heb je daar iets aan. Als de deur verder goed sluit zou je de sluitplaat ook iets kunnen ophogen door er een dun latje onder te maken.
 

Rob smeets

  • #5
Die sluitplaat zal er waarschijnlijk al in zitten maar in dit geval heb je er niets aan omdat je de deur alleen strakker en losser kunt zetten. Wat betreft de speling zie het item "houten tuindeuren".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu