Slechte warmtetoevoer vloerverwarming

BaseD75

 • #21
Die regel kraan kreeg ik totaal geen beweging in en ben er maar mee gestopt in de angst dat ik nog iets kapot zou draaien.

Maar als ik het goed begrijp...

De ketel levert nu af en aan water tussen de 30 en 40gr. Er lijkt ook nog iets van een bandbreedte te zijn waar de ketel op schakelt. Hij levert namelijk niet continu de gevraagde keteltemp. Maar omdat al dat regelwerk erop zit en de aanvoertemp dus blijft wisselen is de verdeler niet in staat om het warme water van de ketel door te laten waardoor hij steeds op 30gr blijft hangen.

Ik ga de stooklijn op 40-40 zetten en eens kijken wat er gebeurd.

Verder net 1 kraan van de niet goed werkende zone op de 2e verdieping vervangen. Dat viel me 100% mee. Ook daar eens kijken wat het gaat brengen.

Wederom bedankt. Wordt vervolgd.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #22
  40 graden is te laag voor de mengset.
  Die thermostatische kranen werken pas juist bij een hogere aanvoer.
   

  BaseD75

  • #23
  Alle kraantje op alle verdiepingen nog een keer schoon gemaakt met azijn. Zones opnieuw ingeregeld. Baterijen vervangen van de zone regelaars. Stooklijn op 40-40 gezet. En nu gaat de temp van de verdelers op alle verdiepingen richting de 40gr. Dus het lijkt nu echt te werken allemaal. Alleen als ik alle zones ineens open zet daalt de temp weer naar 30gr. Maar dat komt eigenlijk nooit voor omdat de zone regelaar 1 voor 1 of hooguit 3 tegelijk aan zet.

  Ik denk dat ik hem even zo laat staan. Als alles dan netjes op temp komt en blijft probeer ik weer wat terug te schroeven om energie te besparen.

  Ik zal toch ook eens kijken naar een pompschakelaar in verhouding met een nieuwe moderne pomp.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #24
  Ik zou eerst eens kijken naar de aansturing van je ketel.
   

  BaseD75

  • #25
  Oh wacht je gaf ook aan de ketel aan te sturen vanaf de zoneregelaar.

  Ok, maar hoe doe ik dat als ik 1 ketel heb en 3 zoneregelaars en geen draden van de regelaars naar de ketel?
   

  BaseD75

  • #26
  Het is trouwens wel zo dat er altijd wel 1 zone (van de in totaal 25) warmte vraagt (lampje op groen op de zoneregelaar). Dus dan zal de ketel altijd wel branden. Behalve in de zomer uiteraard.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #27
  Draadloos. Je gaf aan een HCE80NL te gebruiken. Die kan met een draadloze verbinding de ketel thermostaat ingang aan/uit zetten. Daarvoor is een ketelrelais BDR91A nodig. Zie onderstaand schema

  hec80nl.jpg
   

  BaseD75

  • #28
  Ok. Is die BDR91A een vervanger van de HC60NG/R6660D? Ik vond onderstaande namelijk in de handleiding.

  En kan ik dat dan wel met 3 zoneregelaars doen? Dus 3x die teach in instructie volgen en voor iedere zoneregelaar? Of pakt hij dan telkens de laatste?

  16030461053403961499381628010393.jpg
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #29
  De BRD91A is inderdaad de opvolger. Met drie regelaars moet je ze onderling verbinden met een datakabel en vervolgens één antenne gebruiken. Dat wordt zoals in onderstaand schema.

  Dit kun je met verdere uitleg vinden in de installatiehandleiding.

  meerhce.PNG
   

  BaseD75

  • #30
  Krunnie,

  Dank, inderdaad gelezen in de handleiding. Maar die 3 regelaar zitten op 3 verschillende verdiepingen en hebben ieder al een antenne. Ik lees echter op de Honeywell site dat je max 4 thermostaten aan kan sluiten (zie screenshot). Vraag is dan of er ook 3 hce 80 devices op kunnen.

  Verder zie in in de handleiding van de ketel dit:
  1603049421919520870013679413268.jpg

  Die open therm kamerthermostaat hangt er al aan om alles te regelen. Die kan er dan toch niet af? En dat werkt denk ik niet samen, toch?

  Nogmaals dank voor alle hulp!

  Screenshot_20201018-212717_Chrome.jpg
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #31
  Nu ben ik een beetje confuus. Er is dus een kamerthermostaat die de ketel bestuurt. Maar de ketel maakt water aan voor drie verschillende verdiepingen.

  Zit hier niet het probleem? Dat de kamerthermostaat denkt dat het lekker warm is in de woonkamer en de ketel gaat vervolgens terugtoeren zodat er niet voldoende warm water meer geleverd wordt voor de overige verdiepingen?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #32
  Kan ook gewoon om de stooklijn en kooktijden in te stellen zijn, hoeft natuurlijk niet de ruimtetemperatuur te regelen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu