Zeer slecht geisoleerde wc

wastaEllen

  • #1
Mijn wc is 1.13x0.83x2.6 (lxbxh), dus een verwarming van 250w zou genoeg moeten zijn, zelfs als het slecht is geisoleerd (volgens verschillende sites waar je dit kan berekenen). Ik had een verwarming van 250w gekocht en aangesloten, na een uur ging de temperatuur van 10 graden Celsius naar 12 graden Celsius en meer gebeurde er eigenlijk niet.
Ik heb intussen een grotere verwarming gekocht van 600w, maar dit is eigenlijk echt een overkill voor zo'n kleine ruimte.
Tegen de achterwand van mijn wc staat de meterkast. In de meterkast staat een houten fiber plaat waar alles op geinstalleerd is en daarachter is het leeg. Het is heel erg koud in de meterkast, waardoor ik de meterkast heb geisoleerd, behalve achter dat houten plaat. Ik kan daar niet zomaar bij zonder de meterkast half af te breken..
Vandaag had ik dus opeens een idee.. kan ik het daarachter niet opvullen met EPS-parels (wat gebruikt wordt voor spouwmuur isolatie)? Zou dat enige effect hebben?
Het tocht enorm daar en als het op de een of andere manier geisoleerd kan worden daar, ben ik ervan overtuigd dat de wc een stuk sneller warm wordt.
 

Bert pit

  • #2
Eerst de tocht verhelpen. Daarna isoleren, dan stoken.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
zet er een thermostaat kraan tussen is je overkil weg,
 

wastaEllen

  • #4
Bedankt voor de reacties.
De 600w verwarming moest constant aanblijven om een temperatuur van 18 graden te bereiken in de toilet. Dat kost mij echt teveel stroom, dus ik zoek een andere oplossing. Wellicht een rolbare verwarming enkel voor de winter en ook een stuk krachtiger, zodat het kort maar krachting warm wordt.

De tocht verhelpen wordt moeilijk, aangezien ik er niet bij kan komen. Zou het dan weinig helpen om het te vullen met EPS parels? Ik denk dat ik zo'n 700 liter nodig heb en dat is al gauw 65 euro. Als jullie verwachten dat het een geringe effect heeft, dan weet ik niet of het het waard is om te proberen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Je zal een bepaalde warmtevraag nodig hebben om het comfortabel te maken. Als je die elektrisch wil leveren maakt de ene of andere verwarming in verbruik natuurlijk niets uit.

Ik denk dat je voornaamste probleem is dat alle massa koud is, omdat je niet continue stookt. Als je het dan een keer warm wil hebben heb je erg veel vermogen nodig om het warm te krijgen. Je kunt wel gaan isoleren, maar als je bijna nooit verwarmt blijf je dat probleem houden.

Je zou als alternatief naar een infraroodpaneel kunnen kijken. Dan verwarm je niet de ruimte maar zorg je voor stralingswarmte zodra je er bent.
 
  • Like
Waarderingen: Juul..

wastaEllen

  • #6
ik heb de EPS parels in de lege ruimte gezet. Het resultaat is beter dan ik had verwacht. De wc is nu zo'n 3 graden warmer (van 10 naar 13-14) en het verschil met de gang is zo'n 1 tot 2 graden. Op de gang staat de verwarming aan en is ingesteld op 15-16 graden. Als ik de deur van de wc open hou, dan wordt het tussen 14-15 graden.
De wc (en heel de gang eigenlijk) zijn nu beter geisoleerd, ik heb namelijk ook minder last van tocht over het algemeen op de gang.
 

MvanV

  • #7
Je kan eventueel nog, als je opnieuw tegelen geen punt vind, tegen de binnenmuren van dat kant en klare schuimboord uit de bouwmarkt zetten van liefst een paar cm. Dan isoleer je het.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Ik weet niet hoe je toilet verder in de woning is geplaatst, maar ik had dus een erg kleine WC en het was er altijd steenkoud.
De vorige eigenaar (en ook de bouwer van het huis) kon als hij op het toilet zat ook nooit de deur dicht doen (hij was ruim 1m90)
Dit heb ik opgelost door het inbouwreservoir in de spouwmuur te gaan bouwen en hiermee zo'n 20 cm "te winnen"
Nadeel was wel dat de 1e winter meteen het reservoir bevroor.
Dus ik wilde isoleren en kon niets anders bedenken dan purschuim maar volgens de specialisten kon je niet zomaar pur in de spouw spuiten want dan zouden je muren gaan barsten.
Maar hier wat op gevonden door vanaf de buitenzijde in de spouw allemaal gaten in de voegen te boren (om de 2 steenlagen) zodat de spuitmond van een bus pur er net doorheen paste.
Vanaf de onderzijde beginnen te spuiten met pur en dan telkens in de gaten van de rij er boven afvalstukken van elektradraden gelegd tot in de spouw
Na het spuiten even wachten en telkens wat bij spuiten tot er pur aan de elektradraden kwam te zitten en je zeker wist dat alles gevuld was met pur maar er ook niet te veel druk op zou komen.
Dan stoppen en in de rij waar de elektradraden lagen gaan spuiten en telkens weer bij spuiten tot aan de electradraden daarboven weer pur zat en zo de gehele spouw van het toilet vol gespoten.

Resultaat ruim 10 lege bussen 750ml. pur en geen ruimte verlies maar wel een goed geïsoleerde spouw rondom de gehele WC .
Tot op heden (30 jaar later) nooit weer een bevroren inbouwreservoir gehad en ik kan het toilet prima verwarmen met een enkele plaatradiator van 40 x 35cm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu