Siemens vaatwasser SX66M064EU/43 gaat niet meer aan.

Fietsenmaker70

  • #1
Beste forum,

Ik heb voor de tweede keer een E15 storing verholpen van een volledig geintegreeerde vaatwasser en de laatste keer heb ik te fanatiek alle schroeven uit het front gehaald. Hierdoor viel het front naar beneden terwijl de rest door de veren omhoog getrokken werd. Gevolg: veel kracht op de bedrading. Daarna brande de lampjes van het voorpaneel niet meer. Ik ben niet zo goed in elektra vandaar mijn vraag. Op de eerste foto maken twee blauwe draden connectie met gele draden via een stekker. Zie foto's (blauwe draden zijnniet met geel verbonden):





Met een multimeter meet ik bij 1 van de 2 draden geen weerstand als ik meet op de methode zoals in onderstaande foto's. Is dit een juiste methode? Kan het zijn dat ik het stekkertje kapot heb gemaakt waardoor 1 van de 2 draden een open verbinding heeft? Is zo'n stekkertje te vervangen? Verder heb ik gecontroleerd of de aardlekschakelaar goed stond en heb ik zo veel mogelijk draad en stekkers gecontroleerd op beschadiging. Daar kwam verder niets opvallends uit. Wasmachine is 9 jaar oud, maar deed het verder nog prima. Zou toch mooi zijn als hij nog wat jaartjes mee kan.



 

Repair-man

  • #2
Je meet verkeerd. Zo te zien op de foto is de connector met de blauwe draden nog goed. De schakelaar is een kortstondig maakcontact die door de electronica beneden wordt herkend als deze wordt ingedrukt.

Als de paneel naar beneden is gevallen kan hij in de bedrading hebben gesneden. Als de stekker nog in het stopkontakt zat van de vaatwasser kan er hierdoor sluiting zijn ontstaan, dan zou je eventueel kunnen controleren of in de meterkast de zekeringschakelaar nu uit staat.

De andere connector met de rode draden controleer of beide connectoren geen schade hebben opgelopen of dat de bedrading is ingesneden door het vallen van de deurplaat. Is dit alles zonder schade monteer dan eerst het bedienpaneel weer op de binnendeur en sluit alles aan.

Zet de vaatwasser aan , reageert het display niet dan kunnen de beide modules , bedienprint en vermogensprint zijn beschadigd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu