Siemens vaatwasser se65m350 pompt niet af

Alifta

  • #1
Hallo,
Ik heb een probleempje met een Siemens vaatwasser type se65m350. Deze pompt niet af. Ik heb al diverse zaken gecontroleerd middels dit forum. Maar ben er nog niet uit wat de reden is. Warmtewisselaar/labyrint heb ik al vervangen door een 2e hands. Lijkt toch niet de oorzaak. Slangen zien er zo op het oog mooi schoon uit (wij spoelen altijd eerst met de hand voor).
De filters heb ik weggehaald en tevens het schoepje gecontroleerd. Deze draait goed rond. Zie het water behoorlijk opspatten. Echter er komt wel wat water uit, als ik de slang links las heb gehaald. Echter er zit niet hee veel kracht achter. Mogelijk is dat ook de reden dat ik geen water in het labyrint zie komen.
Rechter kant heb ik ook losgehaald. Alleen weet ik niet waar de slang die daar in het midden de vaatwasser ingaat voor dient. Deze slang zit nl. aan het andere uiteinde nergens aan vast.
Iemand nog een idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de afvoerpomp op rommel tussen de schoepen.
Hang ook even de afvoerslang in een emmer en kijk of er een volle straal uit komt, zo niet dan is de afvoerpomp versleten en moet vervangen worden.
Deze pompen hebben na verloop van jaren vaak speling op de as en slaan dan vast.
 

Storingsmonteur

  • #3
Afvoerpomp kan ook te zwaar lopen. Vaak kom in elastiek tegen om de as van de pomp. Controleer ook de keerklep na de afvoerpomp. Als deze zwart is vervangen voor een nieuw type van siliconenrubber (doorzichtig)
Zie de Siemens eshop voor details. Bestelnummer keerklep 165262
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu