Siemens vaatwasser SE64A632EU STAAT VAST OP 1 MINUUT

AMERIK54

  • #1
Mijn vaatwasser is 7 jaar oud. bij de diverse programma,s blijft het display op 1 minuut staan. kan hem wel weer reset geven naar 0. Maar kies ik weer programma dan blijft hij aan het eind op 1 min staan, ook wordt hij naar mijn idee niet warm. Het spoelprogramma werkt wel goed, en geeft aan het eind signaal af, bij de andere prog niet.
Nu heb ik gelezen dat vermoedelijk de stuurelektronica def kan zijn! Hoe kan ik evt bij de print komen , demontage hoe ! En als hij defect is wat kost een nieuwe en aanbevolen onderdelenwinkel.
Zo een hoop vragen, hoop op veel antwoorden.

A van Leeuwen
Oegstgeest.
 

Mbroeren

  • #2
Als je hem halverwege een gewoon (niet spoel)programma opentrekt, is hij niet warm? Staat er dan wel genoeg water in? Maw hoor je m draaien of is het een onbestemd gierend geluid (dito 1-minuut-modus). Als dat zo is komt er te weinig water in (dat dan ook niet warm kan worden) en dat zit m weer in viezigheid in het syteem (labyrint en systeemptje dat regelt wanneer hij water moet inladen en loslaten ). Dat van die ene minuut heb ik ook gehad om die reden (Vaatwasmachine siemens SE24A261EU). De machine moet er dan uit en als je zijkant openhebt, zie je het labyrint (laat hem maar draaien en kijk maar eens wat er gebeurt). Zoek maar even op labyrint in dit forum, dan komen er wel goede topics met afbeeldingen terug.

Mocht je toch graag een blik op de sturingsmodule werpen: keukenfront eraf door aan de zijkant van de open deur twee torx schroeven los te halen. Daarna kijk je tegen een metalen front aan. Die krijg je los door de deur helemaal te openen. Je ziet dan (ik meen) 8 torx zitten, waarvan twee lange. Allemaal loshalen. Dan kijk tegen draden aan. Maak een foto hoe alles zit, met name de stekkers. Haal alle stekkers los (mogelijk eerst het handsvat van open en dicht doen via de achterzijde verwijderen) en nu kan het bovenste gedeelte erafgenomen worden. Een dingetje van de breedte van de vaatwasser en ik denk iets van 10cm hoog. Vanaf nu even rustig kijken wat je los moet klikken om bij de print te komen. Waarschijnlijk moet je op het metaal nog even wat verankeringen losbuigen zodat je de boel eruit kunt wippen. Vergeet ook nu geen foto s te maken, tenzij je een goed geheugen hebt.

Als je de boel uit elkaar hebt, zou iets dat doorgebrand is vrij makkelijk zichtbaar moeten zijn. Maar dan....zul je iemand moeten vinden die er meer van weet....
 

AMERIK54

  • #3
Heb nu een sodabeurt gegeven, bij hoogste programma blijft hij bij een tijd vaststaan , nu 40 min en bromend geluid is wel warm geweest, maar hapert gewoon ! spoelprogramma werkt hij wel goed af.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Soda komt niet bij de niveauregelaar dus zal niet werken.
 

Mbroeren

  • #5
Gooi er eens een emmer water in als hij blijft hangen. Gaat hij dan weer gewoon draaien? Zo ja, zie eerste gedeelte van mijn eerste antwoord.
 

AMERIK54

  • #6
Ja, emmer water ingegooid, de klok loopt verder, water wordt weggepompt en blijft weer op 1 minuut staan.
waar zit niveau regelaar.
 

AMERIK54

  • #7
Ook zie dat er een sterretje achter de ingestelde temp komt.
Beweeg ik de klep dan valt het sterretje af en toe weg! lijkt op breuk in kabel/snoerverbinding???
 

AMERIK54

  • #8
Ja, heb labyrint en niveauregelaar schoongemaakt, met soda, gloor en azijn. het meeste vuil is weg, bedank iedereen voor zijn bijdrage tot herstel van mijn vaatwasser. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu