Siemens Vaatwasser SE24A660EU FD8212 krijgt soms geen water

Arie Atlet

  • #1
Mijn vaatwasser hapert soms met zijn programma, als deze met water moet vullen hoor je alleen de pomp draaien (bij het starten van het programma en bij 45 min als de vaatwasser gaat spoelen) het gebeurt niet altijd. Labyrinth is visueel schoon alleen bij vlotter van waterafvoer is deze vies, vlotter beweegt wel. Aquastop werkt wel er komt water uit de slang.

Als de vaatwasser in storing is en je vult handmatig water bij dan vervolgt hij zijn programma en werkt hij goed.

Wie heeft er een idee wat het probleem kan zijn en wie heeft er een elektrische schema van, onderdelentekening met benaming heb ik al van de siemens site gehaald alleen het elektrische schema geven ze niet. :mrgreen:
 

Arie Atlet

  • #3
Nee, ik heb wel enkele malen leeg laten draaien met een wastablet erin.
En op het automatische programma.
 

Chip-pie

  • #4
Zit waarschijnlijk inlaathuis en vulslang aan de linkerzijde verstopt, zit links aan de voorzijde. Gaat waarschijnlijk ook pendelen, water pakken en pompen, dit achter elkaar.
 

Arie Atlet

  • #5
Hij gaat afpompen (om het water te vernieuwen) en dan vult hij geen nieuw water bij maar de pomp blijft wel draaien vul ik met de hand water bij dan maakt hij het programma af.

De storing komt het meeste voor als het programma nog 40 a 45 min moet draaien, en heel af en toe met het starten van het programma. Ik heb de vulslang los gehad en zodra ik hem aan zet komt er voldoende water uit en de vulslang komt linksachter binnen en zit direct aan de linkerzijde vast op het labyrint.

Rechtsachter zit het doorstroomelement met aquasensor en NTC. Of bedoel je het gedeelte linksvoor waar de regenereerventiel en afloopventiel in zit en/of het inlaathuis (480748) met niveauregelaar.

Het schoonmaken met soda 2 x heeft tot nu toe nog niet geholpen.
 

Arie Atlet

  • #6
Sorry,ik lees het al je bedoelt inlaat huis linksvoor
 

Arie Atlet

  • #7
Het is me gelukt de vaatwasser doet het weer, de vaatwasser geheel uit elkaar gehaald, alle slangen/kleppen en andere onderdelen schoon gemaakt.

De slang van het inlaathuis naar het middenstuk zat helemaal dicht. Door de verstopping werdt er ook een waterslag in de waterleidingen veroorzaakt wat behoorlijk knalde, en dat kwam mogelijk door de niveauregelaar die stond te pendelen.

Nu alles schoon is werkt die weer uitstekend.Ik heb weer wat geleerd en weet nu hoe de vaatwasser werkt en in elkaar zit. Klusidee Kees en Chip-pie bedankt voor jullie info Ik heb er heel wat aangehad.

Groeten Arie Atlet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu